Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone

Την επόμενη Παρασκευή 1η Απριλίου ξεκινά για τους αυτοκινητιστές η διάθεση του πετρελαίου κίνησης με μειωμένη τιμή κατά 14-15 ευρώ το λίτρο (12 ευρώ + ΦΠΑ 17% ή 24% αντίστοιχα).

Η επιδότηση της τιμής του ντίζελ κίνησης θα ισχύσει μέχρι 30 Απριλίου, αλλά η τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει και δυνατότητα παράτασης ή και αύξησης της έκπτωσης στην τιμή και για τους επόμενους μήνες.

Ουσιαστικά η τιμή μειώνεται έτσι, από περίπου 2 ευρώ σήμερα, στα προ πολέμου επίπεδα, χωρίς να προβλέπονται όρια κατανάλωσης ή εισοδήματος για τους ωφελούμενους.

Για την έκπτωση στη βενζίνη κίνησης αντίστοιχα, προβλέπεται εισοδηματικό κριτήριο 30.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) αλλά και το ενδεχόμενο αύξησης επιδότησης έως και κατά 5 ευρώ (πχ 45 αντί 40 ευρώ), για όσους επιλέξουν να εκδώσουν την άυλη χρεωστική κάρτα για να πληρώσουν χρησιμοποιώντας το κινητό τους στο POS του πρατηρίου καυσίμων, αντί να ζητήσουν να μπει το επίδομα καυσίμων στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Το επίδομα πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι 31 Ιουλίου 2022. Αλλιώς το δικαίωμα ή τυχόν υπόλοιπο στην κάρτα, χάνεται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News