Κινηματογράφος: Είδαμε το «Έγκλημα στον Νείλο», μάθαμε γιατί έχει μουστάκι ο Ηρακλής Πουαρό

Κινηματογράφος: Γιατί έχει μουστάκι ο Ηρακλής Πουαρό. Η απάντηση στην ταινία «Έγκλημα στον Νείλο»

Στην ταινία «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ», βρίσκουμε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο.

Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο.

Πολλαπλά θύματα, πολλαπλοί δολοφόνοι και το ακροατήριο να προσπαθεί να μαντέψει μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκλονιστική αλήθεια.

Η ταινία «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ» επανενώνει την ομάδα παραγωγής της παγκόσμιας επιτυχίας του 2017 «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ORIENT EXPRESS», με πρωταγωνιστή τον πέντε φορές προτεινόμενο για Oscar, Kenneth Branagh ως τον εμβληματικό Ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Το ασπρόμαυρο μέρος της ταινίας «Έγκλημα στον Νείλο» και το μουστάκι

 

Τα πρώτα λεπτά της ταινίας είναι ένα, ασπρόμαυρο κομμάτι, στο οποίο δίνεται και η απάντηση, γιατί ο Ηρακλής Πουαρό φέρει μουστάκι. Το μουστάκι του διάσημου ντετέκτιβ είναι ουσιαστικά τόσο διάσημο όσο κι εκείνος. Στα μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι περιγράφεται ως μουστάκι «κουλουριασμένο προς τα επάνω».

Το γκρι, μακρύ, κατσαρό και εξαιρετικά περιποιημένο μουστάκι του Kenneth Branagh έχει λόγο ύπαρξης στην ταινία. Το ασπρόμαυρο μέρος της που προαναφέρθηκε διαδραματίζεται στη διάρκεια του του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι πληγές στο πρόσωπό του είναι ο λόγος. Πληγές που αποκομίζει από μια έκρηξη πολύ κοντά του. Ο Πουαρό, στο νοσοκομείο αποκαλύπτει την ανασφάλεια που αισθάνεται, στην αγαπημένη του Κάθριν. Της δείχνει τις ουλές και αυτή απαντά ότι η λύση είναι το μουστάκι. Έτσι, ο Πουαρό εμφανίζεται στη συνέχεια της ταινίας με το διάσημο μουστάκι του ενώ στο φινάλε της ταινίας εμφανίζεται και πάλι -για λίγο- χωρίς μουστάκι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News