Ντίνα Κώνστα: Η αγάπη της Ντένης Μαρκορά για τον Παναθηναϊκό, μέσα από τις ατάκες της που άφησαν εποχή

Η Ντίνα Κώνστα έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο. Μία σπουδαία ηθοποιός, που άφησε εποχή με τις ατάκες της και έμελλε να συνδέσει το όνομά της με τον Παναθηναϊκό, μέσα από έναν ρόλο που υποδήθηκε, αυτόν της Ντένης Μαρκορά στους Δύο Ξένους.

Η Ντένη η αλλιώς «Μπουμπού» όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι και συγγενείς της, ήταν μία cult φιγούρα, μία περσόνα πολύ μπροστά για την εποχή της, με τις ατάκες της να μνημονεύονται μέχρι και σήμερα. Μία κυρία της καλής κοινωνίας, που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα τα μέσα και τα έξω στις πιο φτωχές γειτονιές της Αθήνας.

Η Ντένη που ακολουθούσε παντού την ομάδα του Παναθηναϊκού, δεν έχανε αγώνα και μάλιστα πάντοτε είχε να κάνει κάποιο εύστοχο σχόλιο σχετικά με την πρόοδο της ομάδας. Χαρακτηριστικά τα περιστατικά όπου την έτρεχαν στο αστυνομικό τμήμα καθώς συχνά πυκνά ερχόταν σε κόντρα με αντιπάλους, ενώ δεν δίσταζε να πετά αντικείμενα στους παίκτες.

Παρακάτω ακολουθούν οι πιο αξέχαστες ατάκες της Ντένης Μαρκορά από τους Δύο Ξένους:

– Το βίντεο ξεκινά με την Ντένη Μαρκορά να βρίσκεται σε μία κλούβα της αστυνομίας, μετά από την σύλληψή της σε ένα αγώνα μπάσκετ. Η ίδια συστήνεται «Ντένη Μαρκορά, θύρα 13», με τον αστυνομικό να της ζητά μία ταυτότητα που να αποδεικνύει ποιά είναι. Η συζήτηση συνεχίζεται με σπαρταριστές ατάκες και τον αστυνομικό να την ρωτά για ποιό λόγο χρειάζεται σφηνοπότηρα, μπαταρίες και αναπτήρες.

– Σε μία άλλη σκηνή, φαίνεται να μιλά με την καλή της φίλη Νινέτα, αναλύοντας τις εξελίξεις στο Παναθηναϊκό: «Έλα Νινέτα, δεν είμαι σπίτι, στα γραφεία της Λεωφόρου βρισκόμαστε, κόβουμε αποκόμματα για τα αρχεία», ενώ στη συνέχεια αναλύει το πρόγραμμά της σε έναν επικό μονόλογο. 

– Την εποχή που γυριζόταν η σειρά, ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τον τύπο της εποχής είχε ως στόχο τον Νταβόρ Σούκερ, τον Κροάτη επιθετικό που είχε κάνει πράγματα και θαύματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Τελικά ο Κροάτης δεν πήγε στην Λεωφόρο, με την Ντένη να το έχει μαράζι. «Με δουλεύει Νινέτα μου. Σαν τον πρόεδρο που είπε πως θα φέρει τον Σούκερ και ακόμα περιμένουμε».

– Η κόντρα με την μέλλουσα συμπεθέρα της Ζωίτσα που ήταν Ολυμπιακός.

– Καλά τι είναι αυτό;

– Ο Παναθηναϊκός!

– Καλά ζείτε ακόμα; Πως σας φαίνεται που βλέπετε πέντε χρόνια την πλάτη μας.

– Μην μου πείτε ότι είστε γαυρρρρ… Ολυμπια… τέλος πάντων οπαδός αυτής της ομάδος του επινέιου της Αθήνας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News