Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρόμος από τους συνεχείς βομβαρδισμούς σε Κίεβο και άλλες πόλεις

Δραματικές ώρες περνάει ο ουκρανικός λαός καθώς συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η ρωσική εισβολή σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας.

Εκτός από το Κίεβο, πολιορκούνται και άλλες πόλεις, όπως η Μαριούπολη, Ζιτομίρ και η Χαρκίβ.

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Χαρκίβ, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

Το πρωί της Τετάρτης, «πηγή» από τον ουκρανικό στρατό ανέφερε ότι «αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στη Χαρκίβ (…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης». Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  «βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών».

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν χτυπήθηκαν σπίτια στην ουκρανική πόλη Ζιτόμιρ (βορειοδυτικά) από ρωσικό πύραυλο Κρουζ που κατά τα φαινόμενα είχε στόχο παρακείμενη αεροπορική βάση, ανέφερε μέσω Telegram ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, πήραν φωτιά σπίτια κοντά στη βάση της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στη Ζιτόμιρ, 120 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, και «μέχρι στιγμής» έχουν διαπιστωθεί οι θάνατοι «τεσσάρων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου «ενός παιδιού».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News