Μίλαν: Συλλεκτική φανέλα Σεφτσένκο από το «Ολντ Τράφορντ» για την ενίσχυση της Ουκρανίας

Ο Αντρέι Σεφτσένκο πέρασε μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στη Μίλαν, αγαπήθηκε έντονα από τους φίλους των «ροσονέρι» αλλά και από το σύνολο των Ιταλών φιλάθλων. Ο σύλλογος, θέλησε να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στον Ουκρανό άλλοτε άσο της ομάδας, κυκλοφορώντας μία συλλεκτική φανέλα του, με όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται στην πατρίδα του. 

Η εμφάνιση «Special Edition – Manchester 2003 for Ukraine» είναι εμπνευσμένη από τον τελικό του Champions League, όταν οι «ροσονέρι» κατέκτησαν το τρόπαιο στο «Ολντ Τράφορντ», στον ιταλικό «εμφύλιο» κόντρα στη Γιουβέντους. Από εκείνο το παιχνίδι, έχει μείνει στην ιστορία το βλέμμα του Ουκρανού επιθετικού στον διαιτητή πριν εκτελέσει το νικηφόρο πέναλτι και χαρίσει το Κύπελλο στη Μίλαν.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AC Milan (@acmilan)

 

Η φανέλα θα φέρει τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας στους ώμους και το στήθος, όπου έχει τυπωθεί και η φράση «Η Μίλαν για την Ειρήνη». Tην ίδια ώρα, υπό την καθοδήγηση του συλλόγου, συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης στο Casa Milan, στο προπονητικό κέντρο του Μιλανέλου και σε άλλα σημεία, προκειμένου να σταλούν στον ουκρανικό λαό. Επίσης, θα δημοπρατηθούν οι φορεμένες φανέλες προθέρμανσης PUMA της ανδρικής ομάδας, ενόψει του ντέρμπι με την Ίντερ στο Coppa Italia με την ουκρανική σημαία, το σύνθημα «Ειρήνη» και την υπογραφή του παίκτη που τη φόρεσε. Θα ακολουθήσει η δημοπρασία των φανελών του αγώνα με τη φράση “AC Milan for Peace”, την οποία θα φορέσει η πρώτη ομάδα γυναικών αυτό το Σάββατο 12 Μαρτίου στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Coppa Italia εναντίον της Γιουβέντους.

Επιπλέον, η Ακαδημία της Μίλαν θα διαθέσει μία ειδική κατασκήνωση για παιδιά που φτάνουν από περιοχές που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις, τα οποία αυτό το καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν σε διάφορες ιταλικές τοποθεσίες του Milan Junior Camp προκειμένου να ζήσουν μια ξεχωριστή εβδομάδα ποδοσφαίρου και ψυχαγωγίας. 

Πρόσφατα, στο «derby della madonnina», ο Σέβα έστειλε μήνυμα ειρήνης μέσω ενός βίντεο που προβλήθηκε από τη γιγαντοοθόνη του «Σαν Σίρο». 

«Αγαπητοί Ιταλοί φίλοι, σας ζητώ από το Σαν Σίρο να δείξετε τη στήριξή σας για ειρήνη στην Ουκρανία. Ο ουκρανικός λαός θέλει ειρήνη, γιατί η ειρήνη δεν έχει σύνορα, γιατί αυτό που μας ενώνει πρέπει να είναι ισχυρότερο από αυτό που μας χωρίζει. Ας σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο μαζί. Στέλνω μία αγκαλιά σε όλους», ανέφερε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας. 

«Έγιναν πολλές μάχες. Η μητέρα και η αδερφή μου φιλοξένησαν μερικούς ανθρώπους που μετακόμισαν μαζί τους γιατί ήταν σε τρομερές συνθήκες. Δεν υπάρχει φαγητό, ούτε ρεύμα. Είναι φίλοι της αδερφής μου και έμεναν  σε ένα υπόγειο εδώ και πέντε μέρες. Υπήρξαν τρομεροί βομβαρδισμοί σε αυτήν την περιοχή. Η Μπούκα και οι γειτονικές πόλεις Ιρπίν και Χοστόμελ, γνωρίζω καλά αυτές τις πόλεις και έχουν καταστραφεί εντελώς. Δεν έχουν απομείνει κτίρια. Πήγαινα στη Μπούκα για να προπονηθώ όταν ήμουν νέος παίκτης. Είναι τρομερό. Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δέχθηκαν επίθεση από Ρώσους στρατιώτες. Αν η μητέρα μου και η αδερφή μου προσπαθούσαν να φύγουν, νομίζω ότι θα ήταν πιο επικίνδυνο για αυτούς», δήλωσε πρόσφατα ο Σεφτσένκο στο Sky Sports.

Ο «Σέβα», με τη φανέλα της Μίλαν, κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα το 2004, το Champions League το 2003, το Scudetto το 2004, το Κύπελλο Ιταλίας το 2003 και το Super Cup το 2005. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News