Όφερμαρς: Νέες αποκαλύψεις και για ανάρμοστες φωτογραφίες

Ο Μαρκ Όφερμαρς φέρεται να έστειλε εκτός από ανάρμοστα μηνύματα και άσεμνες φωτογραφίες σε γυναίκα υπάλληλο του Άγιαξ

Ο Μάρκ Όφερμαρς αποτελεί παρελθόν από τον Άγιαξ, όπου κατείχε το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου, καθώς υπέβαλλε την παραίτησή του, παραδεχόμενος ότι έστελνε ανάρμοστα μηνύματα σε γυναίκες υπαλλήλους του κλαμπ. Ωστόσο, έρχονται στο φως και νέες πληροφορίες ότι δεν αρκέστηκε σε αυτά, καθώς φέρεται να έστελνε και άσεμνες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το «Het Parool», ο παλαίμαχος Ολλανδός ποδοσφαιριστής, εκτός από τα ανάρμοστα μηνύματα, είχε στείλει και φωτογραφίες των γεννητικών του οργάνων σε μία υπάλληλο του συλλόγου. 

Ο ίδιος ανακοίνωσε:

«Ντρέπομαι. Την περασμένη εβδομάδα ήρθα αντιμέτωπος με αναφορές σχετικά με τη συμπεριφορά μου. Αλλά και πώς αυτό επηρέασε άλλους. Δυστυχώς, δεν συνειδητοποίησα ότι ξεπερνούσα τα όρια, αλλά αυτό μου έγινε σαφές τις τελευταίες ημέρες.  Ένιωσα ξαφνικά τεράστια πίεση. Ζητώ συγγνώμη. Σίγουρα για κάποιον στη θέση μου αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Το βλέπω και εγώ τώρα. Αλλά είναι πολύ αργά. Δεν βλέπω άλλη επιλογή από το να φύγω από τον Άγιαξ. Αυτό έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική μου κατάσταση. Γι’ αυτό ζητώ από όλους να αφήσουν εμένα και την οικογένειά μου ήσυχους».

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας και άλλοτε συμπαίκτης του, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ δήλωσε:

«Από το πόστο που έχω, αισθάνομαι επίσης υπεύθυνος να βοηθήσω τους συναδέλφους. Ένα ασφαλές εργασιακό κλίμα είναι πολύ σημαντικό για όλους στον Άγιαξ. Θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό στο εγγύς μέλλον. Φτάσαμε σε ένα τέλος. Βρίσκω την κατάσταση φρικτή για όλους».

Ο πρόεδρος του «Αίαντα», Λεν Μέιγιαρντ, δήλωσε σχετικά:

«Είναι απαράδεκτο για τις γυναίκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν αυτή τη συμπεριφορά. Όταν μάθαμε για αυτό το γεγονός, ενεργήσαμε αμέσως, συζητώντας προσεκτικά και σταθμίζοντας τι ήταν καλύτερο να κάνουμε. Ο Μαρκ είναι ίσως ο καλύτερος διευθυντής ποδοσφαίρου που είχε ο Άγιαξ, αλλά δυστυχώς, έχει πραγματικά ξεπεράσει τα όρια, οπότε το να συνεχίσει στη θέση του δεν ήταν επιλογή».

O Όφερμαρς αγωνιζόταν στον σύλλογο από το 1992 έως το 1997, κατακτώντας ένα Champions League, και ανέλαβε ως αθλητικός διευθυντής τον Φεβρουάριο του 2013. Πρόσφατα είχε επεκτείνει το συμβόλαιό του έως τον Ιούνιο του 2026.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News