Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί δύο Ουκρανοί ποδοσφαιριστές κι ένας αθλητής του διάθλου

Οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονται στην Ουκρανία, μετά την εισβολή των Ρώσων, με ολόκληρο τον κόσμο να παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις. Ανάμεσα στα θύματα του πολέμου, είναι και δύο νεαροί ποδοσφαιριστές κι ένας αθλητής του διάθλου. Ο λόγος για τον 21χρονο Βιτάλιι Σαπίλο, τον 25χρονο Ντμίτρο Μαρτινένκο και τον 20χρονο Γιεβχέν Μάλισεβ. 

Ο Σαπίλο ήταν μέλος της ομάδας νέων της Καρπάτι Λβιβ και, όπως δημοσιοποίησε ο σύλλογός του, πέθανε σε μια μάχη στο μέτωπο του Κιέβου προσπαθώντας να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων. Ο Μαρτινένκο, ο οποίος ήταν παίκτης της FC Γκοστομέλ, σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό στο σπίτι του. 

Η FIFPRO έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο twitter:

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους φίλους και τους συμπαίκτες των νεαρών Ουκρανών ποδοσφαιριστών Vitalii Sapylo (21) και Dmytro Martynenko (25), οι πρώτες αναφερόμενες απώλειες του ποδοσφαίρου σε αυτόν τον πόλεμο.  Ας αναπαυθούν εν ειρήνη και οι δύο». 

 

 

 

Η Ουκρανική Ομοσπονδία Διάθλου, λίγες ώρες πριν, ενημέρωσε για το θάνατο του νεαρού αθλητή του δίαθλου Γιεβχέν Μάλισεβ. Ο 20χρονος, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και έχασε τη ζωή του, πάνω στη μάχη. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News