Μπόρις Μπέκερ: Ιστορία μου, αμαρτία μου

Ο Μπόρις Μπέκερ, που καταδικάστηκε πρόσφατα σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, έχει στη ζωή του πληρώσει ακριβά τις ερωτικές του περιπέτειες.

Στα ντουζένια του, το 1991, σε ηλικία 24 ετών γνώρισε σε ένα μπαρ του Μονάχου την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερή του Γερμανοαμερικανίδα ηθοποιό και μοντέλο, Μπάρμπαρα Φέλτχους. Τότε είχε δηλώσει το αμίμητο:

«Δεν παρατήρησα καν ότι η Μπάρμπαρα ήταν μελαχρινή μέχρι που είδα τι όμορφη αντίθεση έκανε το σώμα της με φόντο τα λευκά σεντόνια»! Το 1993, το ζευγάρι νομιμοποίησε τη σχέση του και μέχρι το 1999 απέκτησε δυο γιους. Όμως λίγο μετά τη γέννηση του δεύτερου ο γάμος τους διαλύθηκε.

Αιτία στάθηκε μια κοπέλλα με ρωσοαφρικανικές ρίζες, ονόματι Άντζελα Ερμάκοβα που ζούσε στο Λονδίνο και ο Μπέκερ τη γνώρισε κατά τη διάρκεια του γκαλά που διοργανώνει το τουρνουά τένις Γουίμπλεντον.

Η σχέση τους προχώρησε και η Ερμάκοβα γέννησε ένα κορίτσι. Καθώς ο Γερμανός έκανε τον… Κινέζο η κοπέλλα τηλεφώνησε στη γυναίκα του…

Ο Μπέκερ αρνήθηκε ότι ήταν πατέρας του παιδιού κάνοντας την επική δήλωση. «Θυμάμαι ότι χορέψαμε, φιληθήκαμε, αλλά τι μετά – σκότωσε με, δεν θυμόμουνα. Ήμουν σίγουρος ότι δεν κάναμε κάτι πέρα από το στοματικό σεξ»! Αλλά το τεστ DNA απέδειξε την πατρότητα.

Μετά από αυτό η Μπάρμπαρα πήρε τα παιδιά και πήγε στις ΗΠΑ. Ο λόγος απλός. Με τον Μπέκερ είχε συνάψει συμφωνητικό που πρόεβλεπε αποζημίωση ύψους 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπτωση διαζυγίου. Αλλά αυτό ίσχυε σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους. Σύμφωνα με τους αμερικανικούς νόμους θα μπορούσε να διεκδικήσει τη μισή περιουσία του Μπέκερ, που ανερχόταν στα 53 εκατομμύρια δολάρια!

Μπροστά στον κίνδυνο ο Γερμανός τενίστας πήγε στις ΗΠΑ και προσπάθησε να παζαρέψει το ποσό. Τελικά το δικαστήριο που έγινε το 2001 αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης 14,5 εκατομμυρίων δολάριων συν ένα διαμέρισμα στο Μαϊάμι και η υπόθεση έκλεισε. Μέχρι που άνοιξε καινούργια και οδήγησε τον Μπέκερ στη φυλακή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News