Γιάννης Αντεντοκούνμπο: Το εντυπωσιακό έργο με την μορφή του, για τα 75 χρόνια του ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε έργο τέχνης από τον καλλιτέχνη Χάρη Τσέβη, για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε έργο τέχνης, από τον Έλληνα δημιουργό Χάρη Τσεβή, με αφορμή τον εορτασμό για τα 75 χρόνια του ΝΒΑ.

Η NBA Creator Series είναι μια σειρά από πρωτότυπα έργα τέχνης, που δημιουργήθηκαν για το ΝΒΑ από καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για τον εορτασμό της 75ης επετειακής σεζόν του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2021-22.

Οι καλλιτέχνες επικεντρώνονται γύρω από το πάθος των αθλητών και τις καλύτερες στιγμές τους στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ο ίδιος ο δημιουργός Χάρης Τσεβής τοποθετήθηκε σχετικά με την δημιουργία του.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας πραγματικός ήρωας για μένα, μια φυσική πηγή έμπνευσης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά με εμένα. Ξέρω πόσο δύσκολη είναι αυτή η περιοχή, ειδικά για μια οικογένεια Νιγηριανών μεταναστών.

Αντιμετώπισε δύσκολες προκλήσεις, τις οποίες ξεπέρασε μία προς μία με μεγάλη αξιοπρέπεια. Εξακολουθεί να είναι ένας απίστευτα ταπεινός άνθρωπος δείχνοντας έναν σταθερό χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ.

Οτιδήποτε κάνει ο Γιάννης -ακόμα και οι μικρολεπτομέρειες- δείχνουν έναν απίστευτα μορφωμένο και σοφό άνθρωπο. Τιμά πραγματικά το απόφθεγμα του Ηράκλειτου με πολύ θετικό τρόπο», δήλωσε σχετικά ο καλλιτέχνης.

Πηγή έμπνευσης ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος και το ρητό του, το οποίο αναφέρει: «Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News