Κέιτ Άμπντο: Η δημοσιογράφος που έχει «κλέψει» καρδιές σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις!

Η ταλαντούχα δημοσιογράφος, Κέιτ Άμπντο, έχει κλέψει όλες τις εντυπώσεις σε Champions League, Europa League, Παγκόσμιο Κύπελλο, FA Cup και Bundesliga!

Οι γυναίκες που ασχολούνται με την αθλητική δημοσιογραφία είναι άκρως εντυπωσιακές όπως, άλλωστε είναι και η Κέιτ Άμπντο η οποία γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1981 στην Αγγλία και σπούδασε «Μετάφραση και Διερμηνεία». Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί διεθνώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Instagram: @kateabdo

Έχει καλύψει και τους αγώνες του UEFA Champions League για το αμερικανικό αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS Sports. Η σταδιοδρομία της εντυπωσιακής δημοσιογράφου ξεκίνησε στο γερμανικό, διεθνές ειδησεογραφικό, δίκτυο Deutsche Welle.

Instagram: @kateabdo

Από εκεί, μετακόμισε στο CNN, όπου ανέβασε καθημερινά το πρόγραμμα «World Sports». Παρουσίασε επίσης το μεγάλο σόου «Inside Africa». Άφησε το CNN για να ενταχθεί στο Sky Sport News στη Γερμανία, όπου ήταν η παρουσιάστρια και το βασικό πρόσωπο του καναλιού.

Instagram: @kateabdo

Από τη Γερμανία, μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καλύψει τους αγώνες για τα: Pay Per View Boxing, European Football, Transfer Deadline Day και Sky Sports News και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το 2015. Λίγους μήνες μετά, δέχθηκε μια πρόταση από το κανάλι για να μετακομίσει στις ΗΠΑ και να καλύψει το Champions League, Europa League, Παγκόσμιο Κύπελλο, FA Cup και Bundesliga.

Instagram: @kateabdo

Επιπλέον, είναι πολύ γνωστή και για τον ρόλο της ως οικοδέσποινας των FIFA Ballon d’Or και Laureus World Sports Awards, και τα δύο από τα οποία είχε παρουσιάσει πολλές φορές. Στην τελετή της Χρυσής Μπάλας της FIFA το 2014 μίλησε με διαγωνιζόμενους και καλεσμένους σε τέσσερις γλώσσες. Ήταν επίσης οικοδέσποινα για τη Χρυσή Μπάλα της FIFA 2015.

Instagram: @kateabdo

Μετά την απώλεια μεγάλων ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων και την ακύρωση του «Inside PBC», η Κέιτ αποχώρησε από το Fox Sports. Το 2020, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστεί για το CBS Sports ως παρουσίαστρια του UEFA Champions League και του Europa League.

Instagram: @kateabdo

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News