Έμι Πέλτονεν: Όταν η 22χρονη καλλονή λιώνει τους... πάγους!

Η Έμι Πέλτονεν είναι χορεύτρια καλλιτεχνικού πατινάζ και παρόλο που είναι μόλις 22 ετών, έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια…

Η όμορφη χορεύτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Έμι Πέλτονεν γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1999 στις ΗΠΑ και από πολύ νωρίς, έχει δείξει το ταλέντο της.

Instagram: @emmi.peltonen

Είναι η πρωταθλήτρια του 2017 FBMA Trophy και τρεις φορές εθνική πρωταθλήτρια Φινλανδίας (2016, 2017, 2019). Έχει τερματίσει στην πρώτη δεκάδα σε τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Κατετάχθη στην 20η θέση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 και αυτή τη στιγμή είναι η 23η υψηλότερη κατάταξη γυναικεία πατινέρ στον κόσμο από τη Διεθνή Ένωση Πατινάζ, μετά τη σεζόν καλλιτεχνικού πατινάζ 2019-20.

Instagram: @emmi.peltonen

Οι γονείς της και εκείνοι έχουν… καλλιτεχνικό αίμα καθώς η μητέρα της Έμι είναι πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, και ο πατέρας της, πρώην παίκτης χόκεϊ επί πάγου. Ο παππούς της είναι επίσης πρώην επαγγελματίας παίκτης χόκεϊ επί πάγου.

Instagram: @emmi.peltonen

Η Πέλτονεν πήρε τα πρώτα της πατίνια όταν ήταν δύο ετών και άρχισε να μαθαίνει να κάνει πατινάζ το 2002. Ξεκίνησε να αγωνίζεται σε προχωρημένο επίπεδο αρχαρίων σε διεθνείς διοργανώσεις τη σεζόν 2011–2012. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, για αρχάριους στο σκανδιναβικό πρωτάθλημα του 2013.

Instagram: @emmi.peltonen

Συμμετείχε στην ομάδα της Φινλανδίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017 στην Οστράβα που κατέλαβε την δέκατη τέταρτη στο σύντομο πρόγραμμα και ένατη στο ελεύθερο πατίνι τερματίζοντας ενδέκατη συνολικά στην Τσεχία.

Instagram: @emmi.peltonen

Ύστερα από σχεδόν συνεχόμενες κατακτήσεις μεταλλίων, η Έμι αποσύρθηκε για λίγο καιρό στα μέσα του 2022 διότι υπέστη ένα τραυματισμό στον αστράγαλο.

Instagram: @emmi.peltonen

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News