ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ: Η σουρεάλ δήλωση που έκανε για τα μεγάλα... οπίσθια στο ποδόσφαιρο

Σε άρθρο του στο Athletic ο Γιάγια Τουρέ εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικά τα μεγάλα οπίσθια.

Δεν είναι λίγες φορές που ο Γιάγια Τουρέ είχε κατηγορηθεί για το σωματότυπο του, ως ποδοσφαιριστής. Κυρίως στις τελευταίες χρονιές τις καριέρας του, δεν ήταν λίγοι που τον χαρακτήριζαν «χοντρό», «περπατητή» και «συνταξιούχο».

Ο Ιβοριανός για να υπερασπιστεί τον ίδιο, αλλά και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, που δέχονται παρόμοια κριτική, δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο κάνει λόγο για τους μεγάλους σωματότυπους των παικτών, τονίζοντας παράλληλα το πόσο χρήσιμα θα είνα τα μεγάλα… οπίσθια στο πόδοσφαιρο.

Αναλυτικά ο πρώην παίκτης των Μάντσεστερ Σίτι και Ολυμπιακού αναφέρει:

«Για τον Αζάρ, έχει γίνει σχεδόν αστείο πόσο μεγάλος είναι ο πισινός του, αλλά είναι πολύ σημαντικός για τον τρόπο που παίζει. Όταν υποδέχεται την μπάλα και αντιλαμβάνεται τον αντίπαλό του να πλησιάζει, χρησιμοποιεί τα οπίσθιά του για να προστατέψει την μπάλα. Και σπρώχνει τον αντίπαλό του σα να δίνει γροθιά.

«Ο Πογκμπά είναι πολύ ψηλός, αλλά και εκείνος όταν προστατεύει την μπάλα απλώνει τα μακριά του πόδια και πετά πίσω τον πισινό. Το έκανα κι εγώ στην καριέρα μου. Θυμάμαι σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο τον Κάρικ, που ήταν πολύ καλός στο να κλέβει μπάλες αφού ήταν ψηλός και δυνατός, χρησιμοποιούσα κι εγώ τα καπούλια μου, τα χέρια μου κι οτιδήποτε μπορούσα για να τον κρατήσω πίσω μου. Σε βοηθά να προστατεύεις την μπάλα και να γυρίζεις γρήγορα το σώμα σου.

Ο Τουρέ αναφέρει και άλλους παίκτες που χρησιμοποιούν το ίδιο… μέσο, όπως οι ΜακΓκίν, Στέρλινγκ και Καντέ.  Μην ξεχνάμε, όμως, πως απαιτείται δουλειά στο γυμναστήριο με βάρη για να έχεις τα κατάλληλα οπίσθια».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News