ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Η Ντέμι Μουρ στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας

Η Ντέμι Μουρ και η κόρη της, Ράμερ Γουίλις ήταν οι προσκεκλημένες από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Προώθησης της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας εκθέτει, εκτός των άλλων, αθλητικό εξοπλισμό και αναμνηστικά Ελλήνων αθλητών και αθλητριών της γυμναστικής, ενόργανης και ρυθμικής, που διέπρεψαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Αυτό το αθλητικό στολίδι της Αθήνας, δέχτηκε σήμερα επίσκεψη από τη διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Ντέμι Μουρ και την κόρη της, Ράμερ Γουίλις οι οποίες έμειναν ενθουσιασμένες με τα εκθέματα. Στο πλευρό της Ολυμπιονίκες και κορυφαίοι αθλητές της Ελληνικής γυμναστικής. 

Συγκεριμένα μαζί με τη Μουρ και τη Γουίλις στο μουσείο βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Ιωάννης Μελισσανίδης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης των κρίκων στην Αθήνα και ασημένιος στο Σίδνεϊ Δημοσθένης Ταμπάκος, τα κορίτσια του ανσάμπλ, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, Ειρήνη Αϊνδιλή και Χαρά Καρυάμη, αλλά και o Αντώνης Τανταλίδης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα.   

Η Ντέμι Μουρ δήλωσε: «Μεγάλη τιμή να μου δοθεί η δυνατότητα αυτής της εμπειρίας να επισκεφθώ το νέο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας σήμερα, και όχι απλώς να μάθω για την ιστορία με τέτοια λεπτομέρεια αλλά και να το μοιραστώ με τόσους πολλούς εκπληκτικούς Ολυμπιονίκες που είναι μέρος της πλούσιας Ελληνικής ιστορίας. Μια ιστορία που οδήγησε την παράδοση εδώ που είναι σήμερα. Είμαι ευγνώμων προς την όμορφη φίλη μου και αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων, Αθανασία Λαμπροπούλου η οποία μοιράστηκε την εμπειρία με εμένα και με την κόρη μου Ράμερ».

H Ράμερ Γουίλις είπε από την πλευρά της: «Νομίζω ότι για τον καθένα που έχει πραγματική αγάπη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εδώ βρίσκονται τα τέλεια εκθέματα για να έρθει να θαυμάσει, για να «βουτήξει» βαθιά και να αναπτύξει το μυαλό του στη γνώση της ιστορίας σχετικά με το πώς ξεκίνησαν όλα»

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης αποκάλυψε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στο ίδιο μέρος με την Ντέμι Μουρ: «Ένιωσα συγκίνηση και υπερηφάνεια που είμαι μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας. Έτυχε σήμερα στην ξενάγηση να είναι και η Ντέμι Μουρ με την κόρη της, η οποία ανέφερε ότι όταν κέρδιζα το Ολυμπιακό μετάλλιο της Ατλάντα ήταν και εκείνη μέσα στο ‘Georgia Dome’. Εικοσιπέντε χρόνια μετά συναντιόμαστε στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας!».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News