Έκτορ Μπεγερίν: Ένα κομψός «επαναστάτης» του ποδοσφαίρου

O άσος της Ρεάλ Μπέτις, Έκτορ Μπεγερίν, δεν αποτελεί έναν συνηθισμένο ποδοσφαιριστή

Το 2019 το περιοδικό Vogue φιλοξενώντας μια συνέντευξη του Ισπανού άσου, τον χαρακτήρισε ως το πρότυπο του σύγχρονου αθλητή.

Ένας τίτλος που φαίνεται πως αντικατροπτίζει τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μπέτις που πέρα από τις υψηλής αισθητικής εμφανίσεις του, τοποθετείται με ειλικρίνεια σε μείζονα κοινωνικά ζητήματα.

Η μακριά του κώμη, το εκκεντρικό του στιλ και η αγάπη του για τους οίκους μόδας λόγω της μοδίστρας μητέρας του, τον έθεσαν συχνά στο στόχαστρο του σχολιασμού, δεχόμενος πλήθος σεξιστικών και ρατιστικών επιθέσεων, με τον ίδιο ωστόσο να αδιαφορεί για τους επικριτές τους. «Προπονούμαι σκληρά, παίζω καλά και φορώ ρούχα που είναι τελευταία λέξη της μόδας. Ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω να τη ζήσω και όχι με τον τρόπο που οι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει», ανέφερε σε απάντηση των όσων των κατηγορούν για την ιδιαίτερη προσωπικότητά του.

Μάλιστα πρόσφατα, ερωτηθείς για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του στο κανάλι YouTube La Media Inglesa, λέγοντας: «Αυτός ο πόλεμος μας ενδιαφέρει περισσότερο από άλλους και δεν το βρίσκω σωστό». Και συνέχισε: «Ισως, επειδή είναι λαοί πιο κοντά σε εμάς ή επειδή η σύγκρουση μπορεί να μας επηρεάσει οικονομικά. Αλλά για παράδειγμα , όμως, δεν μιλάμε πια για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, ούτε για την κατάσταση στην Υεμένη, στο Ιράκ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News