Euroleague: Η νύχτα που ο Ολυμπιακός έγινε viral σε όλον τον πλανήτη!

Euroleague: Η νύχτα που ο Ολυμπιακός έγινε viral σε όλον τον πλανήτη μετά τον αποκλεισμό της Μονακό και την παρουσία των Κέβιν Ντουράντ, Έμα Στόουν και πολλών άλλων στο ΣΕΦ!

Είναι κάποια βράδια τελείως διαφορετικά από τα άλλα. Μπορεί να είσαι γεμάτος προσδοκίες για κάτι πολύ μεγάλο, αλλά αυτό που βλέπεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου σε ξεπερνά, είναι ανώτερο από εσένα και απλώς γίνεσαι μέρος του, δίχως να το καταλάβεις.

Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του έζησαν ένα τέτοιο βράδυ την Τετάρτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Άπαντες γέμισαν τις εξέδρες του Φαληρικού γηπέδου μέχρι τελευταίας θέσης, όμως κανείς τους δεν είχε καταλάβει πως οι στιγμές που θα ακολουθήσουν είναι «once in a lifetime» που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Μία φορά στη ζωή τους δηλαδή θα ζήσουν όλα αυτά που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ το βράδυ της 4ης Μαΐου.

Το hype που πήρε η σειρά ξεκίνησε από το ίδιο το μπάσκετ. Ολυμπιακός και Μονακό έδωσαν πέντε συγκλονιστικές «μάχες» που ξεκίνησαν από τη Μεγάλη Τετάρτη και κράτησαν για δύο εβδομάδες, με τους «ερυθρολεύκους» να ρίχνουν τη γροθιά του νοκ άουτ στο φινάλε.

Ωστόσο δεν περιορίστηκε εκεί αυτό το μπρα ντε φερ με τη Μονακό. Οι δύο ομάδες είχαν την τύχη να είναι οι μοναδικές που απέμεναν να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το Βελιγράδι και το παιχνίδι τους το παρακολούθησε όλη η μπασκετική Ευρώπη ή τέλος πάντων όποιος δεν είχε διάθεση να δει την Ρεάλ Μαδρίτης να αποκλείει τη Σίτι.

Δεν είδαν μόνο ο Κέβιν Ντουράντ και η Έμα Στόουν το Ολυμπιακός – Μονακό

Η μπασκετική Ευρώπη; Μάλλον ο κόσμος, αφού και μόνο η παρουσία του Κέβιν Ντουράντ έφτανε για να κάνει το παιχνίδι… viral. Ο Αμερικανός μετά την παρουσία του στο «Γκαστόν Μεντεσίν» έφτασε και στον Πειραιά και συνάντησε μία εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα. Ο ίδιος πόσταρε μάλιστα στο τουίτερ του με τη λεζάντα «αποκάλυψη», προσπαθώντας να περιγράψει όσα είδε μετά το ντελίριο των φίλων του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο παρκέ.

 

Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι εικόνες από τα social media του Ντουράντ κάνουν τον γύρο του κόσμου, όπως βέβαια και αυτές με την Έμα Στόουν. Η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός βρέθηκε παρέα με τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο αφού την Παρασκευή γίνεται η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, με τίτλο «Βληχή». Στο κλίμα της αναμέτρησης, με μάσκα Ολυμπιακού η Έμα Στόουν το απόλαυσε ιδιαιτέρως, πανηγυρίζοντας τα καλάθια της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, όπως τη συνέλαβε η κάμερα.

 

Βέβαια ο Ντουράντ δεν ήταν ο μοναδικός Αμερικανός που αντέδρασε σε όσα έβλεπε. Πρώην «ερυθρόλευκοι» και μη έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι που έχει παίξει σε Final-4 με την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, έδωσε τα μπράβο του στον προπονητή του Ολυμπιακού, ενώ σε μία συζήτηση με τον Τρεμέλ Ντάρντεν αναγνώρισαν πως το σύστημά του είναι τέλειο και πετυχαίνει πάντοτε, με τον δεύτερο να τονίζει πόσο υποτιμημένος προπονητής είναι.

 

Ένας άλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τζαμόν Γκόρντον ο οποίος είχε μιλήσει για το αλησμόνητο πέμπτο παιχνίδι με την Εφές στο sportday.gr, θυμήθηκε την κοινή τους θητεία με τον προπονητή του Ολυμπιακού στο Μαρούσι, μία ομάδα που με μπάτζετ ένα εκατομμύριο έφτασε ένα παιχνίδι μακριά από τους 8!

 

Αρκετοί ακόμα, όπως ο Φράνκαμπ, ο Λοτζέσκι, ο Λόιντ έκαναν τις εικόνες από το ΣΕΦ να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο. Ο Ντίλαν Ένις (παίκτης της Γκραν Κανάρια) μάλιστα έγραψε στο τουίτερ του πως είναι το πιο δύσκολο περιβάλλον με τις πιο δύσκολες έδρες η Ευρώπη και δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για τέτοιες ατμόσφαιρες, ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς δεν ξεχνάει τον Κώστα Σλούκα, μετά την κοινή τους θητεία στη Φενέρ και πιστεύει πως είναι πάντοτε ο clutch παίκτης…

 

 

Φυσικά από όλον αυτόν τον… παροξυσμό δε θα έλειπε ο Ρικ Πιτίνο. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας έδωσε τα συγχαρητήριά του σε Σλούκα, Πρίντεζη, Λαρεντζάκη, τονίζοντας πως ο Σλούκας έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά, για να κλείσει με ένα μήνυμα στον Γιώργο Πρίντεζη, λέγοντάς του να συνεχίσει να παίζει, αφού είναι νέος μονάχα μια φορά…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News