Εντούρνε: Το τραγούδι, η τηλεόραση και η σχέση με τον Νταβίντ ντε Χέα

Η Εντούρνε είναι διάσημη τραγουδίστρια της ποπ, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια, η οποία γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1985 στην Ισπανία και εμφανίστηκε στην τέταρτη σεζόν του reality talent show Operacion Triunfo.

Συνέχισε να κυκλοφορεί άλμπουμ και το 2015, εκπροσώπησε την Ισπανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Amanecer» που τερμάτισε στη 21η θέση. 

Το πλήρες όνομά της είναι Εντούρνε Γκάρτσια Αλμάγρο. Είναι σε σχέση με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Νταβίντ ντε Χέα και μαζί ήδη έχουν μια κόρη. Απέκτησε φήμη στα τέλη του 2005 όταν συμμετείχε στο ισπανικό casting show Operación Triunfo στο TVE και τερμάτισε στην έκτη θέση το 2006.

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη και έγινε μέλος του παιδικού μουσικού συγκροτήματος Trastos σε ηλικία 9 ετών.  Και τα δύο είναι τραγούδια του Grease, λόγω του ρόλου του Edurne ως «Sandy» στη θεατρική παραγωγή Grease, El musical de tu vida από το 2007 έως το 2013.

Η ίδια ξεκίνησε μια μουσική καριέρα με τη Sony BMG Ισπανίας και κυκλοφόρησε το πρώτο της στούντιο άλμπουμ, με τίτλο «Edurne» το 2006, το οποίο «γεννά» το σινγκλ «Despierta» που έκανε το ντεμπούτο της φτάνοντας στην πέμπτη θέση στα Ισπανικά Σινγκλ Τσαρτ.

Κατατάχθηκε στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της ποπ. Επίσης κατατάσσεται στην ελίτ λίστα των διασημοτήτων που γεννήθηκαν στην Ισπανία. Στις 5 Αυγούστου 2015, ανακοινώθηκε ότι  θα συμμετείχε στο Got Talent España ως μια από τους τέσσερις κριτές. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το τραγούδι «Taste the Feeling», μια καμπάνια της Coca-Cola για τον ισπανόφωνο κόσμο.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοινώθηκε ότι θα συμμετείχε στο talent show Idol Kids ως μια από τους τρεις κριτές.

Η σχέση με τον Νταβίντ ντε Χέα

Το ζευγάρι είναι μαζί απο το 2014 και έχουν μια κόρη. Η Εντούρνε τον ακολουθεί σε κάθε μέρος που πηγαίνει και τον στηρίζει συνεχώς. Μάλιστα, πριν συμμετάσχει στη Eurovision, οι δυο τους είχαν πραγματοποιήσει ένα ρομαντικό ταξίδι στη Βενετία.

Κάνουν λίγες δημόσιες εμφανίσεις μαζί όπως και δεν είναι απο τα ζευγάρια που θα αναρτούν συνεχώς φωτογραφίες απο την προσωπική τους ζωή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News