Λίκε Κλάβερ: Είναι στις Top 3 με τις πιο όμορφες αθλήτριες για το 2022!

Λίκε Κλάβερ: Είναι στις Top 3 πιο όμορφες αθλήτριες για το 2022! Απο τις πιο όμορφες αθλήτριες του στίβου

Η Λίκε Κλάβερ είναι απο τις πιο γνωστές αθλήτριες του στίβου και μάλιστα, το site «theathleticbuilt.com» την έχει κατατάξει στο top 3 με τις πιο όμορφες αθλήτριες για το 2022.

Η νεαρή αθλήτρια γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1998 στο Velsen της Ολλανδίας. Ζει στην Ολλανδία και είναι επαγγελματίας αθλήτρια του στίβου. Το χόμπι της είναι η υποκριτική καθώς στον ελεύθερό της χρόνο, της αρέσει να παίζει σε ταινίες και παραστάσεις.

Πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο στο Velsen της Ολλανδίας. Εκπροσώπησε την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019. Η Ολλανδή σταρ του στίβου συμμετείχε στους Ολυμπιακόυς Αγώνες στο Τόκιο αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο.

Συμμετείχε στον τελικό της μικτής σκυταλοδρομίας γυναικών για την Ολλανδία και απο τότε, άρχισε να γίνεται δημοφιλής στα social media και κυρίως, στο TikTok.

Από το ντεμπούτο της στο Τόκιο μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ενέπνευσε ακόμη και μια τάση για τους χρήστες των social media να δηλώνουν αστειευόμενα ότι μετακομίζουν στην Ολλανδία.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του HAN ενώ άρχισε να ασχολείται με τον στίβο σε ηλικία 9 ετών. Τώρα είναι δύο φορές φιναλίστ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χρυσή Ολυμπιονίκης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου και φιναλίστ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Ειδικεύεται στους αγώνες σπριντ και προπονείται εννέα φορές την εβδομάδα. Τρεις από τις εννέα προπονήσεις της περιλαμβάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της επικεντρώνεται στο τρέξιμο, το σπριντ, τις ασκήσεις αντοχής και την αποκατάσταση.

Στο ξεκίνημα της καριέρας της, η Κλάβερ είχε αναφέρει πως: «Δεν είχα κανένα ενδιαφέρον για τον αθλητισμό μέχρι που η μαμά μου επέμεινε να κάνω μια προσπάθεια».

Επιπλέον, έχει πει πως ήθελε να γίνει χορεύτρια: «Ήθελα πολύ να χορεύω, αλλά η μητέρα μου σκέφτηκε: ”Τρέχεις πάντα με τον αδερφό σου, γιατί να μην ασχοληθείς με τον στίβο;”. Έτσι είπα να το ξεκινήσω και μου άρεσε. Στην αρχή ήμουν συγκεντρωμένη στα 100 μέτρα και στα 200, αλλά λόγω του ύψους μου, ο προπονητής μου είπε να δοκιμάσω τα 400 μέτρα».

Το προφίλ της στο Instagram, έχει αναρτήσεις απο τους αγώνες, τις προπονήσεις αλλά και τις προσωπικές της στιγμές και μετρά πάνω απο 627 χιλιάδες followers.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News