Σέιτζ Έρικσον: Η σέρφερ που δαμάζει τα κύματα και τα μαθήματα στο YouTube

Η πανέμορφη σέρφερ, Σέιτζ Έρικσον γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1990 στο Ojai της Καλιφόρνια.

Η οικογένειά της μετακόμισε στη Βόρεια Ακτή του Οάχου όταν η Σέιτζ ήταν 9 ετών που έμαθε να κάνει σερφ αφού την επηρέασε ο μεγαλύτερος αδερφός και ο πατέρας της οι οποίοι είναι σέρφερ. 

Πήγαινε στο δημοτικό σχολείο με τη σανίδα του σερφ και μάλιστα, χωρίς παπούτσια διότι έλεγε πως έτσι μόνο μπορούσε να ζήσει ένα φυσιολογικό παιδί. Στην ηλικία των 14 ετών, έκανε ακόμη πιο συχνά προπονήσεις γύρω απο το σπίτι της στην  Καλιφόρνια. Μετά από χρόνια «κυριαρχία» στις πίστες NSSA και Pro Junior, προκρίθηκε για το Παγκόσμιο Γύρο WSL γυναικών το 2012.

Η δουλειά της αποτελείται από διεθνή ταξίδια όλο το εικοσιτετράωρο, ώρες εξάσκησης, συναντήσεις με χορηγούς και διαγωνισμούς. Προπονείται 3 ή 4 φορές την εβδομάδα σε ένα γυμναστήριο, τρώει υγιεινά και τα χόμπι της εκτός του σερφ είναι η φωτογραφία, η γυμναστική και να κάνει πεζοπορία με τον σκύλο της.

Όταν ρωτήθηκε σε μια συνέντευξή της πώς είναι να είσαι σε ένα ανδροκρατούμενο άθλημα, ανέφερε: «Πραγματικά δεν με πειράζει. Έχω μεγαλώσει με έναν μεγαλύτερο αδερφό και επτά θείους. Είναι αυτό που έχω συνηθίσει. Νομίζω ότι από εκεί πηγάζει η αγωνιστική μου ”φωτιά”. Ποτέ δεν ήθελα να παίξω σαν ”κορίτσι”, ήθελα απλώς να μοιάζω!».

Στο Oceanside Supergirl Pro, κέρδισε τον τίτλο του 2012, του 2014 και ήταν η δεύτερη το 2017 και τότε, έγινε μια απο τις πιο γνωστές σέρφερ στον κόσμο. Της αρέσει επίσης να αλληλεπιδρά με τους θαυμαστές της.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News