Premier League: Η Τότεναμ στα αστέρια, η Λιντς στα ουράνια

Η Τότεναμ εξασφάλισε το εισιτήριο για το Champions League και η Λιντς την σωτηρία της στην τελευταία αγωνιστική της Premier League που εξελίχθηκε με δραματικό τρόπο. Υποβιβάστηκε η Μπέρνλι. Οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξουν στο Europa League, η Γουέστ Χαμ στο Conference League.

Τσέλσι – Γουότφορντ 2-1

Το γκολ του Γκάι Χάβερτς στο 11΄φαινόταν αρκετό για την Τσέλσι προκειμένου να λυγίσει  την αντίσταση της υποβιβασμένης Γουότφορντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά στο 87΄οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Γκόσλινγκ και χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις (Μπάρκλεϊ) για να τους βγάλει νοκ άουτ.

Άρσεναλ – Έβερτον 5-1

Με δυο γκολ σε 4 λεπτά, από τους Μαρτινέλι (πέναλτι 27΄) και Ενκέτια (31΄) οι κανονιέρηδες προηγήθηκαν 2-0 πριν δεχθούν το 2-1 από το Φαν ντε Μπικ λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στην επανάληψη πάλι χτύπησαν μπαμ-μπαμ (Σοάρες 56΄, Γκάμπριελ 59΄) και άλλη μια φορά στο τέλος (81΄) με τον Όντεγκαρντ κι εξασφάλισαν τη νίκη της παρηγοριάς αφού το όνειρο του Champions League είχε σβήσει στο Νιουκάστλ.

Νόριτς – Τότεναμ 0-5

Η Τότεναμ δεν άργησε να διώξει το άγχος. Στο 16΄ο Κουλουσέφσκι σκόραρε από κοντά και έκανε το 0-1. Στο 32΄ο Κέιν σφράγισε τη νίκη με το 0-2. Οι ασίστ και στα δυο γκολ ήταν από τον Μπετανκούρ. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλο ένα γκολ του Κουλουσέφσκι (64΄) και δυο του Σον (70΄, 75) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Λονδρέζων.

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουν. 1-0

Ο Γουίλφριντ Ζαχά έκανε μεγαλύτερη τη μιζέρια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφήνοντας άγαλμα τον Ντε Χέα στο 37΄ για το 1-0.

Μπρέντφορντ – Λιντς 1-2

Μετά από ένα άκαρπο πρώτο ημίχρονο η Λιντς βρήκε σκορ με τον Ραφίνια (56΄πέναλτι) αλλά στο 78΄ο Κάνιος ισοφάρισε για την Μπρέντφορντ. Όμως στις καθυστερήσεις (90+4) ο Χάρισον με ένα κεραυνό σιγούρεψε (1-2) την παραμονή της Λιντς στη μεγάλη κατηγορία.

Λέστερ – Σαουθάμπτον 4-1

Mε γκολ των Μάντισον στο 49΄, Βάρντι (74΄) και Πέρεθ (81΄, 90+6) η Λέστερ έκλεισε νικηφόρα τη χρονιά κερδίζοντας 4-1 την απογοητευτική Σαουθάμπτον.

Μπέρνλι – Νιούκαστλ 1-2

Με πέναλτι του Γουίλσον (19΄) η Νιούκαστλ που νωρίτερα είχε χάσει με τραυματισμό τον Ζοέλινγκτον ζάλισε την Μπέρνλι και την έριξε νοκ άουτ με ένα δεύτερο γκολ που σημείωσε πάλι ο Γουίλσον στο 60΄. Η Μπέρνλι μείωσε με τον Κορνέ στο 69΄αλλά μέχρι εκεί…

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ  3-1

Ο Αντόνιο στο 40΄έδωσε ελπίδες στα «σφυριά» αλλά ήρθε ο Βέλτμαν στο 50΄(1-1) για να τις κουτσουρέψει και οι Γκρος στο 80΄και Γουέλμπεκ (90+2΄) για να τις σβήσει ολότελα. Με την ήττα αυτή η Γουέστ Χαμ ξεπέφτει στο Conference League τη νέα σεζόν.

H τελική βαθμολογία

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News