ΖΙΖΕΛ ΜΠΟΥΝΤΧΕΝ: Η Βραζιλιάνα καλλονή που είναι δίπλα στον Τομ Μπρέιντι

Το μοντέλο, Ζιζέλ Μπούντχεν είναι η σύζυγος του Τομ Μπρέιντι.

Σχεδόν όλος ο πλανήτης και όλες οι γενιές γνωρίζουν το μοντέλο, Ζιζέλ Μπούντχεν! 

Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1980 στη Βραζιλία. Ξεκίνησε να αποκτά φήμη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και που αργότερα έγινε «supermodel», ίσως πιο γνωστό ως πρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας λιανικής εσωρούχων και ομορφιάς Victoria’s Secret.

Το 1994, σε ηλικία 14 ετών, η Ζιζέλ εθεάθη σε ένα εμπορικό κέντρο από έναν πράκτορα μοντέλων της Elite Model Management, ενός από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων στον κόσμο. Το 1995 συμμετείχε στον διαγωνισμό μοντέλων Look of the Year του πρακτορείου, στον οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο και την τέταρτη παγκοσμίως.

Το επόμενο έτος μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει μια επαγγελματική καριέρα μόντελινγκ και σύντομα έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης – ένα από τα τέσσερα μεγάλα γεγονότα του κλάδου. Το 1997 εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της βραζιλιάνικης έκδοσης του κορυφαίου περιοδικού μόδας Vogue κερδίζοντας την αναγνώρισή της.

Εμφανίστηκε το 1999 στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue, το οποίο ανακήρυξε την «Επιστροφή του σέξι μοντέλου», Την ίδια χρονιά, αναδείχθηκε μοντέλο της χρονιάς, τιμή που απονεμήθηκε από κοινού από τη Vogue και το αμερικανικό δίκτυο τηλεόρασης VH1.

Το 2000 το πανέμορφο μοντέλο υπέγραψε συμβόλαιο για να γίνει πρόσωπο της Victoria’s Secret (2000–07) και άρχισε να βγαίνει με τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κερδίζοντας γρήγορα διεθνή φήμη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περπάτησε επίσης στις πασαρέλες ορισμένων από τους κορυφαίους οίκους μόδας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Christian Dior και Valentino. Όμως, το 2015 αποσύρθηκε από το μόντελινγκ.

Το 2009 παντρεύτηκε τον Αμερικανό ποδοσφαιριστή Tόμ Μπρέιντι ο οποίος πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση έχοντας στο πλευρό του την γυναίκα του. Μαζί, έχουν και 2 παιδιά. Την ίδια χρονιά διορίστηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ζιζέλ παρουσίασε στην έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης «The Model as Muse: Embodying Fashion» (2009), τα μοντέλα που αποτελούσαν την επιτομή της μόδας κατά τον 20ό αιώνα. Λανσάρει πολλές σειρές προϊόντων, όπως υποδήματα, ρούχα, κοσμήματα, εσώρουχα.

Και, το 2018 έγραψε ένα βιβλίο που μιλά για τα πάθη της ζωής της, Lessons: My Path to a Meaningful Life.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News