Formula 1: Στο Μαϊάμι ξημέρωσε η νέα... made in USA εκδοχή του αθλήματος

Formula 1: Στο Μαϊάμι ξημέρωσε η νέα… made in USA εκδοχή του αθλήματος. Παρέλαση σπουδαίων αθλητών και celebrities, ατελείωτα πάρτι και ένας επίγειος παράδεισος.

Παρέλαση αστέρων του αθλητισμού και της showbiz, αμέτρητα πάρτι και εκδηλώσεις και μια υπερσύγχρονη πίστα μας έδειξαν ότι στη νέα εποχή της Formula 1, οι ΗΠΑ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο αγώνας του Μαϊάμι σχεδιαζόταν πολύ καιρό

Όταν η Liberty Media ανέλαβε τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1 είχε πρωταρχικό στόχο την είσοδο του σπορ σε νέες αγορές και την αύξηση των κερδών, την προσέλκυση περισσότερων φιλάθλων και τη γιγάντωση της φήμης του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος. Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με μια ομαλή διατήρηση της παράδοσης του σπορ. Οι ιδιοκτήτες πλέον της Formula 1 έχουν φτάσει στο σημείο όπου κορυφώνεται η νέα εποχή που οραματίζονται. Και το ιδανικότερο μέρος για να συμβεί αυτό ήταν το πανέμορφο Μαϊάμι.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

 

Ο αγώνας στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Φλόριντα ήταν κάτι που σχεδιαζόταν καιρό. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ιθύνοντες του γκραν πρι ήταν η ακριβής τοποθεσία της πίστας. Οι πολιτικές αρχές της περιοχής δεν δέχθηκαν ο αγώνας να γίνει μέσα στην πόλη όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Ο πρόεδρος των Miami Dolphins, Stephen Ross ήταν αυτός που χρηματοδότησε την κατασκευή της πίστας με ένα ποσό άνω των 40.000.000$ φέρνοντάς την λίγο έξω από την πόλη στην περιοχή Miami Gardens. Το αποτέλεσμα όπως αποδείχθηκε ήταν εντυπωσιακό και η διαδρομή γύρω από το Hard Rock Stadium έγινε ένας παράδεισος όχι μόνο για τους εμπλεκόμενους αλλά κυρίως για τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το event.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

 

Στη νέα εποχή της Formula 1, πρωταγωνίστρια είναι η Αμερική

Ο αγώνας του Μαϊάμι έγινε λίγες βδομάδες αργότερα από την επίσημη ανακοίνωση της εισόδου του Λας Βέγκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 ενώ τη βδομάδα του Γκραν Πρι του Μαϊάμι ανακοινώθηκε και η διετής επέκταση της συμφωνίας με την ψηφιακή πλατφόρμα Netflix. Αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά ντοκιμαντέρ «Drive to survive» είναι ένα από τα βασικότερα «ατού» της Liberty Media ώστε να προσελκύσει ακόμα περισσότερους φιλάθλους στο άθλημα. Και με βάση τους αριθμούς που δίνονται μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

 

Όχι, το Γκραν Πρι του Μαϊάμι δεν ήταν ο πρώτος αγώνας επί αμερικανικού εδάφους στα χρόνια της Liberty Media. Όλα αυτά τα χρόνια (με εξαίρεση τη χρονιά κορύφωσης της πανδημίας) η Formula 1 επισκέπτεται τις ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας. Όμως το «Circuit of the Americas» είναι μια πίστα που έυκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ερημική. Όσο κι αν οι ιθύνοντες του σπορ προσπαθούσαν τα προηγούμενα χρόνια να προσθέσουν ένα πιο… «αμερικάνικο στυλ», οι συνθήκες δεν ήταν βολικές. Γι’ αυτό στο Μαϊάμι είδαμε τον πραγματικό στόχο της Liberty Media.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

 

Το Μαϊάμι είναι από μόνο του ένας επίγειος παράδεισος. Πολλοί celebrities είτε διαμένουν, είτε το επισκέπτονται πολύ συχνά με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ένας από τους μεγαλύτερους λάτρεις της περιοχής. Η Liberty Media το γνώριζε καλύτερα από τον καθένα, γι’ αυτό και σχεδίαζε εδώ και καιρό το συγκεκριμένο event. Γιατί ο αγώνας του Μαϊάμι δεν ήταν ένα απλό Γκραν Πρι, αλλά ένα event. Όλη η πόλη ζούσε στους ρυθμούς της Formula 1. Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι χώροι εστίασης έβαλαν τα καλά τους, ανέβασαν και τις τιμές τους και υποδέχθηκαν τους κορυφαίους πιλότους του πλανήτη. Την Πέμπτη, μια μέρα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους και τις ελεύθερες δοκιμές, οι πιλότοι συμμετείχαν με τους επικεφαλείς των ομάδων τους σε ένα «opening night party» στο οποίο τραγούδησε ο διάσημος μουσικός Kygo. Και τις τρεις μέρες διεξήχθησαν διάφορα πάρτι στα πέριξ της πίστας με καλεσμένους διάσημους τραγουδιστές και DJ’s ενώ απόλυτη κορύφωση των ιδεών της διοικούσας αρχής των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος ήρθε στον αγώνα της Κυριακής.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

 

Την ημέρα του αγώνα βρέθηκαν στην πίστα του Μαϊάμι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού και της showbiz. Ο ένας και μοναδικός Μάικλ Τζόρνταν, ο σπουδαίος Τομ Μπρέιντι, οι αδερφές Γουίλιαμς ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ακόμη, DJ Khaled, Φαρέλ Γουίλιαμς, Μαλούμα, Άστον Κούτσερ και Μίλα Κουνίς, Τζορτζ Λούκας και Μάικλ Ντάγκλας ήταν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα που παρέλασαν από το… κόκκινο χαλί των Paddock. Ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της τέως Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα η οποία παρακολούθησε τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου από το γκαράζ του Λιούις Χάμιλτον.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

 

Με όλους τους παραπάνω (και ακόμα περισσότερους) να βρίσκονται στην πίστα, η Liberty Media θέλησε να κλείσει το τριήμερο όσο πιο «αμερικάνικα» γίνεται. Άλλοι λένε πως το παράκανε, άλλοι όχι. Σημασία έχει ότι ο πρωτοπόρος Μαξ Φερστάπεν μετά το τέλος του αγώνα κατευθύνθηκε στο χώρο αναμονής με τη συνοδεία αστυνομίας η οποία πέρασε μέσα από το «Hard Rock Stadium» ενώ οι τρεις πρωτοπόροι βγήκαν να πανηγυρίσουν στο βάθρο φορώντας κράνη αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Σε ένα από τα ωραιότερα γήπεδα NFL της Αμερικής αγωνίστηκαν άλλωστε. Τέλος, το NFL και κυρίως οι Miami Dolphins είχαν την τιμητική τους καθώς όλη τη βδομάδα οι πιλότοι συμμετείχαν σε δράσεις με τους αθλητές τους. Και πώς να γίνει διαφορετικά άλλωστε. Ο βασικότερος λόγος που οι πιλότοι βρέθηκαν στο Μαϊάμι και το ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ όπως δήλωσαν ένας προς έναν, δεν είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη των Dolphins, Stephen Ross.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News