Ηρακλής - Ο Δράκος του Σέιχ Σου και η απίστευτη περιπέτεια του τερματοφύλακα Γιώργου Χιώτη

Ηρακλής: Ο Δράκος του Σέιχ Σου και η απίστευτη περιπέτεια του τερματοφύλακα Γιώργου Χιώτη, που κατηγορήθηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Η υπόθεση του Δράκου του Σέιχ Σου είχε συγκλονίσει όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα τη δεκαετία του 1960. Τότε είχε συλληφθεί ως ένοχος και εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 1968 για τις δολοφονίες και τους βιασμούς που είχαν τρομοκρατήσει όλη την πόλη, ο Αριστείδης Παγκρατίδης. Μία υπόθεση ωστόσο που ως τώρα αμφισβητείται έντονα.

Νωρίτερα όμως, σαν σήμερα στις 3 Μαϊου του 1960, η Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είχε συλλάβει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, Γιώργο Χιώτη, θεωρώντας πως είχε εντοπίσει τον καταζητούμενο Δράκο του Σέιχ Σου. Του πέρασαν χειροπέδες και η οικογένεια του κόντεψε να τρελαθεί.

Η περιγραφή των θυμάτων ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά του, ο ίδιος φορούσε κι ένα παρόμοιο μαύρο πουλόβερ και μέχρι να ξεμπλέξει και να αθωωθεί είδε κι έπαθε. 

Η συνέντευξη στην «Αθλητική Ηχώ»

Ο γκολκίπερ του Ηρακλή, που έπαιζε πίσω από τον Κώστα Καραπατή που έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή, είχε μιλήσει τότε για την περιπέτειά του στην «Αθλητική Ηχώ» εκείνης της εποχής και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Γενεράλη. 

«Τελικώς διεπιστώθη από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων κλπ, ότι ο συλληφθείς τερματοφύλακας δεν ήτο ο Δράκος και αφέθηκε ελεύθερος δια να συνεχίση την ήρεμη ζωή του και την απασχόλησιν του στο ποδόσφαιρο.

-Υπηρετούσα -μας λέει- στην αστυνομία της αεροπορίας μιας βάσεως στη Θεσσαλονίκη. Επαιζα στην ομάδα της αεροπορίας και έτυχε αμέσως μετά το έγκλημα του δάσους του Σέιχ Σου να φύγω με την ομάδα μου περιοδεία σε διάφορα μέρη της Βορείου Ελλάδος. Η τύχη μου το είχε να έχω τα ίδια χαρακτηριστικά με τον απαίσιο Δράκο ως τον παρουσιάζουν. Ακόμη και το κλειστό πουλόβερ που συνηθίζω να φοράω έμοιαζε με εκείνο που φορούσε ο Δράκος όταν έκαμε το έγκλημά του. Μόλις επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη με συνέλαβαν. 

– Που ήσουν με ρώτησαν αυτές τις μέρες που έγινε το έγκλημα;

– Με την ομάδα έλειπα έξω τους απήντησα. Αυτό ήτο αφορμή να δημιουργηθούν στην αστυνομία υπόνοιες ότι εγώ μπορεί να ήμουν ο Δράκος. Ευτυχώς ξέμπλεξα εύκολα από την περιπέτεια. Έζησα όμως άσχημες μέρες μέχρι να απαλλαγώ από το κακό. Η μητέρα μου ακόμη τις μέρες εκείνες ήταν η πιο δυστυχισμένη γυναίκα του κόσμου.

Όπως αναφέρει η Ηχώ, ο Χιώτης ξεκίνησε από τα τσικό του Ηρακλή το 1950. Ήταν τόσο ραγδαία η εξέλιξή του που σε ηλικία 15 χρόνων κλήθηκε να παίξει στην πρώτη ομάδα, όπυ αγωνιζόταν εναλλάξ με τον διεθνή Κώστα Καραπατή.

«Ο Χιώτης διακρίνεται διά την σταθερότητα του και την αυτοθυσία του εις το παιχνίδι. Λέγεται μάλιστα ότι έχει τα πιο γερά χέρια από όλους τους τερματοφύλακες. Οι παλάμες του είναι οι πιο μεγάλες που είναι δυνατόν να γίνουν. Η μπάλα χάνεται κυριολεκτικά στις παλάμες του όταν την πιάνη. Τώρα που ο διεθνής Καραπατής είναι τραυματισμένος και δεν παίζει, τον αναπληρώνει επαξίως και διακρίνεται. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη ανεδείχθη υπέροχος. Θα ήτο κρίμα λοιπόν ένα τέτοιο περίφημο παιδί να φέρη το στίγμα ενός απαίσιου Δράκου. Ευτυχώς όμως όλα ήσαν ψέματα. Ένα παραμύθι για τα μικρά παιδιά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News