Παναθηναϊκός: Το συμπέρασμα για τον Γιοβάνοβιτς και το νέο συμβόλαιο

Το Sportday.gr καταγράφει το συμπέρασμα του Γιάννη Αλαφούζου για το έργο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκού και το νέο συμβόλαιο που θα τεθεί υπόψη του Σέρβου προπονητή. 

Η πρώτη επαφή μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020. Τότε, ο Αλαφούζος αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Ντάνι Πογιάτος στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και προσέγγισε τον Σέρβο προπονητή, ο οποίος δεν εργαζόταν κάπου μετά το σύντομο πέρασμα του από την Εθνική των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε να μην αναλάβει ένα ρόστερ που δεν είχε επανδρώσει ο ίδιος και αρνήθηκε. Ο Αλαφούζος προσέλαβε τον Λάζλο Μπόλονι στο Τριφύλλι, όμως δεν ξέχασε τον Σέρβο. Όταν ο εφοπλιστής απέπεμψε τον Ρουμάνο στο τέλος της ίδιας σεζόν, στράφηκε εκ νέου στον Γιοβάνοβιτς. Και αυτή τη φορά, το τάιμινγκ κρίθηκε κατάλληλο για να συνεργαστούν.

Το αρχικό «όχι» του Γιοβάνοβιτς

Ο Αλαφούζος πρότεινε στον Γιοβάνοβιτς να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Σέρβος, όπως εξήγησε και δημοσίως, απάντησε αρνητικά στην πρόταση και συμφώνησε για ένα χρόνο, προκειμένου οι δύο πλευρές να αξιολογήσουν τη συνεργασία τους και εφόσον ικανοποιηθούν, να προβούν σε ανανέωση τον Μάιο του 2022.

Πλέον, το χρονοδιάγραμμα είναι συγκεκριμένο: μερικές μετά μέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 21/5, ο Γιοβάνοβιτς θα συναντήσει τον Αλαφούζο και θα καθορίσουν το μέλλον τους στο Τριφύλλι. Ούτως ώστε να θέσουν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Η δουλειά του Γιοβάνοβιτς έχει κριθεί 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportday.gr, ο Αλαφούζος έχει ήδη αποτιμήσει θετικά το έργο του Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό και δεν θα εξάγει συμπέρασμα από την εκπλήρωση των δύο στόχων: την κατάκτηση του Κυπέλλου και την επιστροφή στην Ευρώπη. Επειδή στο ποδόσφαιρο πολλοί εξωγενείς παράγοντες επηρεάζουν τα αποτελέσματα, θα ήταν άδικο να κριθεί ο Γιοβάνοβιτς αποκλειστικά από τα παιχνίδια που απομένουν.

Μετά από πολλά «στραπάτσα» με προηγούμενους προπονητές, ο Αλαφούζος γνωρίζει καλά αυτή την παράμετρο. Για αυτό έχει εκτιμήσει τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς από το προηγούμενο καλοκαίρι και πόσο σύντομα αναστήλωσε τον Παναθηναϊκό. Οπότε, το πόρισμα για την παραγωγικότητα του Σέρβου υπάρχει.

Ένα συμβόλαιο που θα καλύπτει το αρχικό πλάνο 

Πρακτικά, από τη θέληση του Γιοβάνοβιτς θα εξαρτηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του. Εάν ο Σέρβος θέλει να συνεχίσει, ο Αλαφούζος δεν θα φέρει αντίρρηση. Άλλωστε, στο «ναι» του Ιβάν, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα αποφύγει το νέο ψάξιμο σε όλα τα επίπεδα: διευθυντή, προπονητή, ρόστερ.

Από την πλευρά του, ο Αλαφούζος έχει στο μυαλό του ένα τριετές πλάνο που υλοποιείται από πέρυσι με τον Γιοβάνοβιτς. Το οποίο είχε συνδέσει με το αντίστοιχης διάρκειας συμβόλαιο που πρότεινε στον Γιοβάνοβιτς. Και η πρόθεση του εφοπλιστή είναι αυτή τη φορά ο Σέρβος να υπογράψει για δύο χρόνια, ώστε να μην προκύψει ξανά ζήτημα εν όψει του επόμενου καλοκαιριού και να υπάρχει ένας συγκεκριμένος ορίζοντας.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News