ΑΕΚ: Το παρασκήνιο της μη έλευσης Γούτα

Ο Δημήτρης Γούτας είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, τον Ιανουάριο του 2021. Μάλιστα τότε, είχε υπογραφεί και συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο εν τέλει δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ καθώς ο παίκτης ενημερώθηκε ότι μπορεί να δοθεί δανεικός. Έτσι επέλεξε να πάει στην τουρκική Σίβασπορ.

Γενικότερα, η ΑΕΚ έχει κατά περιπτώσεις αποδείξει το σεβασμό της προς τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ενώ σε άλλες προκάλεσε εύλογες απορίες για τους χειρισμούς τους. Όλοι για παράδειγμα έκαναν βαθιά υπόκλιση στις επεκτάσεις συμβολαίων των Μάνταλου και Λόπες όταν υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, όπως και την πρόθεσή της να πράξει το ίδιο με τον Τσιγκρίνσκι, ασχέτως με το ότι εκείνος το είχε αρνηθεί.

Η ΑΕΚ, ο Ίβιτς και η… έγκυρη σύσταση για τον Γούτα

Ενόχλησε όμως αρκετό κόσμο, το πως είχε διαχειριστεί τις υποθέσεις Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλου, πετώντας τους εκτός ομάδας μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, επειδή είχαν συμφωνήσει με τα προτεινόμενα ποσά για τις επεκτάσεις των συνεργασιών τους. Περίεργος ήταν και ο χειρισμός της υπόθεσης Γούτα. Ο 26χρονος στόπερ δεν είχε προλάβει ακόμα να προβάρει τα «κιτρινόμαυρα», είχε όμως συμφωνήσει με την ΑΕΚ εκείνον τον Γενάρη, είχε δώσει τα χέρια μαζί της και είχε απαρνηθεί κάποιες προτάσεις που υπήρχαν στην πόρτα του εκείνη την περίοδο.

Τελικά η Ένωση επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τη συμφωνία αυτή, έχοντας εν τω μεταξύ αποκτήσει τον Ντίνο Μήτογλου από τον Βόλο. Πέραν του οξύμωρου της ιστορίας, αυτή η κίνηση ήταν και μια απόδειξη για τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που κάποιες φορές ευδοκιμούν εντός του οργανισμού για τους υπό απόκτηση ποδοσφαιριστές.

Ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ίλια Ίβιτς, ήταν υπέρμαχος της άποψης ότι ο Γούτας είναι περιττός, όμως άλλοι εντός της ΑΕΚ θεώρησαν ως πιο «έγκυρη» τη σύσταση του ανθρώπου που πρότεινε τον Γούτα και δεν εργάζεται καν στην ομάδα, ούτε έχει γενικώς ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αργότερα το μετάνιωσαν, ίσως κι επειδή ο Μιλόγεβιτς δεν τρελαινόταν με τον δυναμικό στόπερ. Αν ρωτήθηκε βέβαια…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News