Μαρκ Κλάτενμπεργκ: Προτείνει 60λεπτους αγώνες και χρονόμετρο σε στιλ μπάσκετ

Ο Μακρ Κλάτενμπεργκ είδε τον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσετσερ Σίτι και σήμερα γράφει στη Βρετανική Daily Mail για κάτι που μοιάζει επαναστατικό. Αγώνες διάρκειας 60 λεπτών, με το χρονόμετρο να σταματά σε συγκεκριμένες στιγμές στους αγώνες.

Είναι το αντίδοτο που προτείνει ο Κλάτενμπεργκ στο πολυσυζητημένο πρόβλημα των καθυστερήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής της ΚΕΔ, το θέμα συζητούν εδώ και καιρό ο Πιερλουίτζι Κολίνα και οι συνεργάτες του στη FIFA.

Στο άρθρο του ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επικρίνει τις συνεχείς διακοπές κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του Champions League μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι το απόγευμα της Τετάρτης (3-1). Προτείνει ένα τρόπο χρονομέτρησης αντίστοιχο αυτού που εφαρμόζεται στο ράγκμπι ή στο μπάσκετ.

«Ο πρόσθετος χρόνος είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα», επισημαίνει ο Κλάτενμπεργκ. «Η ομάδα που προηγείται θέλει λιγότερο, η ομάδα που υπολείπεται στο σκορ θέλει περισσότερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, στον επίμαχο αγώνα, «το τελευταίο σφύριγμα δόθηκε δέκα δευτερόλεπτα νωρίτερα».

«Υπάρχει λύση σε αυτό: αγώνες 60 λεπτών με χρονόμετρο που σταματά», υποστηρίζει προσθέτοντας ότι «είναι μια ιδέα που ο Πιερλουίτζι Κολίνα (πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA, σημείωμα του συντάκτη) και η FIFA εξετάζουν. Λειτουργεί στο μπάσκετ, μπορεί να λειτουργήσει και στο ποδόσφαιρο».

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει λεπτομερώς την πρότασή του, παραθέτοντας τις περιπτώσεις για τις οποίες το χρονόμετρο θα σταματά: φάουλ, τραυματισμοί και κίτρινες κάρτες, όλα όσα οδηγούν σε συζητήσεις.

«Κάθε αγώνας θα έχει την ίδια διάρκεια και θα απαλλαγούμε από αυτή τη διαμάχη. Μέχρι τώρα ο συντομότερος αγώνας (καθαρό ποδόσφαιρο) ήταν η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ εναντίον της Μπρέντφορντ – 41 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα – ενώ ο μεγαλύτερος ήταν αυτός ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μπέρνλι – 65 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα».

Ολοκληρώνει το επιχείρημά του υπερασπιζόμενος τους θεατές, οι οποίοι θα είχαν «την ευκαιρία να δουν μια ώρα ποδόσφαιρο» με αυτόν τον νέο κανόνα που θα ανέτρεπε την ιστορία του ποδοσφαίρου και τα παραδοσιακά 90 λεπτά του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News