ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι βρήκε (επιτέλους) ρόλο

Ηταν Ιανουάριος του 2020, όταν η ΑΕΚ απέκτησε τον Νταμιάν Σιμάνσκι από τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι.

Η αρχική συμφωνία για τον Πολωνό διεθνή, προέβλεπε δανεισμό με «ενοίκιο» 200.000 ευρώ και ρήτρα αγοράς 1,3 εκατομμυρίου, με υποχρέωση για άμεση καταβολή όλου του ποσού για την ενεργοποίηση της οψιόν, μέσα στον Μάιο της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο, όταν ο Σιμάνσκι φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» και άρχισε να παίζει, υπήρξε ενθουσιασμός.

Γρήγορος, με νεύρο και ένταση στο παιχνίδι του, κάθετη κίνηση, ήρθε σε ένα αργό κέντρο και φαινόταν να ξεχωρίζει. Ο αστικός μύθος αναφέρει πως ο Σιμάνσκι είχε υπάρξει ένα από τα… πουλέν του Δημήτρη Μελισσανίδη, που έβλεπε έναν παίκτη που μπορούσε άμεσα να βοηθήσει την ΑΕΚ στις υποχρεώσεις της, αλλά και να φέρει έσοδα μελλοντικά, όντας εν ενεργεία διεθνής με την ισχυρή στις μέρες μας Εθνική Πολωνίας.

Κάπως έτσι, το καλοκαίρι του 2020, η ΑΕΚ απέκτησε τον Σιμάνσκι με 1,3 εκατομμύρια σε δύο δόσεις των 650 χιλιάδων ευρώ, συν κάποια μπόνους και ποσοστό μεταπώλησης για τους Τσετσένους, που στην ουσία ανέρχονταν στην αρχική ρήτρα του 1,5 εκατομμυρίου. Ωστόσο, τα ωραία τελείωσαν κάπου εκεί. Ο Σιμάνσκι τραυματίστηκε, έχασε τη μισή χρονιά και έκτοτε αμφισβητήθηκε έντονα για τις δυνατότητες. Μέχρι να έρθουν τώρα οι Οφρυδόπουλος και Κυριακίδης, για να φανεί ξανά η αξία του Πολωνού.

Η μεταμόρφωση του Σιμάνσκι

Ειδικά στη διαδικασία των πλέι οφ, ο Σιμάνσκι έχει μετατραπεί σε ακρογωνιαίο λίθο της ΑΕΚ. Το τεχνικό δίδυμο της Ενωσης τον καθιέρωσε ως κλασικό κόφτη και από τη θέση αυτή, ο Σιμάνσκι κρατά όλη την ομάδα στην πλάτη του. Χρειάστηκε χρόνος και πολλές παρατηρήσεις, ώστε ο Πολωνός να καταλάβει τη θέση και να μην παρασύρεται μέσα στο γήπεδο, αλλά τα οφέλη είναι σημαντικά για την ΑΕΚ, που βλέπει πλέον πως μπορεί να στηριχθεί στον Σιμάνσκι.

Βέβαια, μόνο και μόνο το γεγονός πως φτάσαμε δυόμιση χρόνια μετά την άφιξη του στην ΑΕΚ και μόλις τώρα είναι ξεκάθαρο από ποια θέση και πως μπορεί να συνεισφέρει ο Σιμάνσκι, φανερώνει εύγλωττα το τεράστιο κενό της ΑΕΚ στους προπονητές. Ωστόσο, ο Σιμάνσκι είναι πλέον σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, βρήκε ρόλο στο παιχνίδι και είναι ο μοναδικός από την «κιτρινόμαυρη» μεσαία γραμμή, που δείχνει δεδομένος για τη νέα σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News