Δημήτρης Μελισσανίδης: Τιμωρήθηκε για τα «γαλλικά» στον διαιτητή Γιουγκ - Τι επικαλέστηκε

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο τιμώρησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη με ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για υβριστική συμπεριφορά στους διαιτητές στο ημίχρονο της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβανόταν η φράση που είπε στον Σλοβένο διαιτητή, Γιουγκ: «Τι είναι αυτά που κάνετε, με τον Κλάτεμπεργκ που σας έφερε γαμ[email protected]& την Αγγλία του».

Οι δικηγόροι του ζήτησαν την απαλλαγή του για δυο λόγους. Πρώτον το περιστατικό δεν έχει αναγραφεί στο φύλλο αγώνα και δεύτερον ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που το συγκεκριμένο άρθρο απαγορεύει την υβριστική συμπεριφορά εναντίον τους!

Ο Μελισσανίδης τιμωρήθηκε επιπλέον με πρόστιμο 31.500 ευρώ για την υβριστική του συμπεριφορά προς τον διαιτητή αλλά απαλλάχθηκε από την κατηγορία για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών (υποστηρίχθηκε ότι το επεισόδιο έγινε στον διάδρομο).

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στη φετινή σεζόν που ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ τιμωρείται με 1 μήνα απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Η πρώτη ήταν για τη διαμαρτυρία του  προς τον διαιτητή στη φυσούνα στον αγώνα ΑΕΚ-Άρης τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση της Super League:

ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Μεγαλομετόχου ΠΑΕ ΑΕΚ), Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Μη διαπιστευμένου): “Βάσει των αναφερομένων στο από 8/5/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 8/5/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα,”:

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή ποσού τριάντα ενός χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ. Επίσης, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ τον δεύτερο εγκαλούμενο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ της αποδιδόμενης σε αυτόν πράξης της εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών (αρθ. 12 παρ. 5 ΚΑΠ της ΕΠΟ). Τέλος, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον δεύτερο εγκαλούμενο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) μήνα [παράβαση άρθρων 1, 5επ., 10 παρ.1 περ. δ Ι, 11, 12 παρ. 1 περ. β ΠΚ της Ε.Π.Ο.].

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News