Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Η Διπλή Ανάπλαση πάει ξανά στα... Δικαστήρια

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με την προσφυγή των 59 μελών κατά των συμβάσεων της Διπλής Ανάπλασης

Το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Μαρτίου τίθεται υπό αμφισβήτηση από 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Το Sportday.gr εξηγεί τι σημαίνει η κίνηση.

Η είδηση «έσκασε» ως κεραυνός εν αιθρία στην επικαιρότητα του Τριφυλλιού: θα αμφισβητηθεί δικαστικά η έγκριση των συμβάσεων της Διπλής Ανάπλασης από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ένα θέμα που φαινόταν να είχε κλείσει, θα επιλυθεί στα δικαστήρια…

Τι συμβαίνει, όμως; Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Για να αποκτήσει νομική ισχύ η απόφαση της ΓΣ της 30ης Μαρτίου, πρέπει να επικυρωθεί από το Διοικητικό Εφετείο. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία και δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Η επικύρωση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 17 Μαΐου και ο Ερασιτέχνης την έχει ζητήσει, προκειμένου στη συνέχεια να υπογράψει τις συμβάσεις με την ΠΑΕ, τον Δήμο Αθηναίων και την ΑΕΠ Ελαιώνα.

Ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου θα εμφανιστούν 59 μέλη του ΑΟ, οι οποίοι θεωρούν πως η Γενική Συνέλευση της 30ης Μαρτίου παραβίασε το καταστατικό. Αφενός, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις έπρεπε να εγκριθούν από το 2/3 των εχόντων δικαίωμα ψήφου και όχι των ψηφισάντων. Αφετέρου, θεωρούν ότι δεν έπρεπε να προσμετρηθούν στο τελικό αποτέλεσμα οι επιστολικές ψήφοι.

Οι 59 θα ζητήσουν η ψηφοφορία να κηρυχτεί άκυρη και συνεπώς, θα καθυστερήσει ή και θα μπλοκάρει η έγκριση της Διπλής Ανάπλασης από τον Ερασιτέχνη. Γιατί θα πρέπει να διενεργηθεί νέα Γενική Συνέλευση με το ίδιο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη, αλλά με τις προϋποθέσεις που θα διατάξει το Διοικητικό Εφετείο.

Πάντως, στη διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν ανησυχούν και επιμένουν πως το καταστατικό και η νομοθεσία έχουν τηρηθεί κατά γράμμα. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό, το Διοικητικό Εφετείο θα το επιβεβαιώσει και θα επικυρώσει το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News