Βέλεθ στο sportday.gr: «Στον Παναθηναϊκό ήρθα για τους τίτλους»

Βέλεθ στο Sportday.gr: «Στον Παναθηναϊκό ήρθα για τους τίτλους» | Συνέντευξη | Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος

Ο Φραν Βέλεθ μίλησε στο Sportday.gr για τα συναισθήματα του μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Ο Φραν Βέλεθ δεν είναι ο πρώτος αρχηγός του Παναθηναϊκού, όμως με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να μην έχει επανέρθει πλήρως και τον Σωκράτη Διούδη να μένει στον πάγκο, ήταν ο ουσιαστικός «κάπταιν» στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ισπανός δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του και το πανηγύρισε με την ψυχή του! Και αυτό ήταν το πρώτο που επισήμανε στο Sportday.gr, στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του τελικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φραν Βέλεθ στο Sportday.gr:

Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Νιώθω τόσο χαρούμενος. Πραγματικά. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, είχα πει πως τον επέλεξα επειδή έβλεπα ένα πρότζεκτ με προοπτική και θα είχα τη δυνατότητα να πανηγυρίσω τίτλους. Γιατί στον Παναθηναϊκό έρχεσαι για να πανηγυρίσεις τρόπαια και να διακριθείς στην Ευρώπη. Φέτος καταφέραμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω τους κόπους μας να ανταμείβονται».

«Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι μαζί και του χρόνου στον Παναθηναϊκό»

Η χρονιά είχε πάρα πολλά πάνω-κάτω. Φοβήθηκες σε κάποια στιγμή ότι θα μπορούσε να στραβώσει; Γιατί αυτό συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις. Όμως, τις διαχειριστήκαμε. Η σεζόν ήταν δύσκολη και έχει αξία ότι ανταποκριθήκαμε. Τώρα θα δούμε τι θέλει η ομάδα, τι στόχους θα θέσει. Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι μαζί και μακάρι την επόμενη σεζόν να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο».

Ο επόμενος στόχος ποιος είναι; Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κοιτάξει πιο ψηλά;

«Φέτος πετύχαμε γιατί πηγαίναμε βήμα-βήμα. Με την ίδια λογική πρέπει να συνεχίσουμε. Η προτεραιότητα μας είναι το Conference League και να περάσουμε από τους προκριματικούς και να φτάσουμε στους ομίλους. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε».

Τι έλειψε φέτος από τον Παναθηναϊκό για να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος;

«Πρέπει να έχουμε καλύτερη αρχή στο πρωτάθλημα. Όταν αρχίσαμε τον Σεπτέμβριο, υποφέραμε πάρα πολύ στον πρώτο γύρο. Δεν είχαμε σταθερότητα και είχαμε μεταπτώσεις στην απόδοση μας. Δεν αξιοποιούσαμε τις ευκαιρίες μας, δεχόμασταν εύκολα γκολ και αυτό μας… σκότωνε. Μετά όλοι μαζί βελτιωθήκαμε σε όλα τα κομμάτια και δείξαμε τι αξίζουμε».

Ήταν ο πρώτος σου τίτλος, όπως και πολλών συμπαικτών σου. Πως σας βγήκε στα αποδυτήρια;

«Ήταν μία τρελή ατμόσφαιρα! Ξεσπάσαμε, μας βγήκε η ένταση και πανηγυρίσαμε έξαλλα! Το θέλαμε πολύ και το χαιρόμαστε! Τώρα θέλουμε να ξαναζήσουμε σύντομα τέτοια βράδια!»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News