Παναγιώτης Ποικιλίδης - Οκτώ χρόνια από την ημέρα που έφυγε ο «γίγαντας» της ελληνορωμαϊκής πάλης και του ΠΑΟΚ

Παναγιώτης Ποικιλίδης: Οκτώ χρόνια από την ημέρα που έφυγε ο «γίγαντας» της ελληνορωμαϊκής πάλης και του ΠΑΟΚ | Σαν σήμερα

Συμπληρώθηκαν σήμερα (23 Μαΐου) οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο Παναγιώτης Ποικίλίδης προδόθηκε από την καρδιά του και έφυγε από τη ζωή.

Ως αθλητής άφησε το στίγμα του στην ελληνορωμαϊκή πάλη, και ως άνθρωπος που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σε διοικητικό πόστο, αποτέλεσε μέλος της ομάδας του Θοδωρή Ζαγοράκη, από την πρώτη ημέρα που ο πρώην αρχηγός της εθνικής και του ΠΑΟΚ είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και είχε βάλει το κοστούμι του προέδρου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Παναγιώτης Ποικίδης, σημείο αναφορά της ελληνορωμαϊκής πάλης

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά το 1965. Ήταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Ως αθλητής, ήταν πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης στα υπερβαρέα. Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης έδωσε το παρών σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1984 στο Λος Αντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Στη συλλογή του μέτρησε και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Είχε καταλάβει την τέταρτη θέση δύο φορές (το 1991 και 1993) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1986.

Επτά χρόνια στο πλευρό του ΠΑΟΚ

Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς, έχοντας θέση αντιδημάρχου το 1999 και το 2005. Λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και από το 2007 μέχρι και τον θάνατό του, ήταν μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Στα επτά χρόνια που βρέθηκε στη διοίκηση του «Δικεφάλου του βορρά» είχε τον σεβασμό όλων. Ευθύς, ντόμπρος, ένας άνθρωπος που δεν χρειαζόταν να περάσουν πολλά λεπτά μέχρι να τον ψυχολογήσεις. Να καταλάβεις πως απέναντι σου έχεις έναν άνθρωπο που θα σε σεβαστεί εφόσον τον σεβαστείς και εσύ. Ο θάνατός του σκέπασε με ένα πέπλο θλίψης όλους όσους τον γνώριζαν. Έφυγε προδομένος από την καρδιά του, μετά από ένα διάστημα νοσηλείας που έδωσε μεγάλη, λεβέντικη αλλά άνιση μάχη. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News