ΑΕΚ: Και επίσημα Κουχάρσκι, τι αλλάζει για το μέλλον του Κριχόβιακ

Στον αστερισμό (και) του Ράντοσλαβ Κουχάρσκι κινείται και επίσημα τις τελευταίες ώρες η ΑΕΚ. Η έκπληξη της συμφωνίας με τον Πολωνό για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, μια κίνηση μακριά από τις συνήθειες της ΑΕΚ μέχρι τώρα, φαίνεται να δημιουργεί εντελώς διαφορετικό στάτους.

 

Και σίγουρα, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της ΑΕΚ και του Κουχάρσκι θα είναι να βρεθεί τρόπος για την παραμονή του Γκρεγκόρκ Κριχόβιακ και για τα επόμενα χρόνια, με κανονική μεταγραφή αυτήν τη φορά.

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πολωνό σταρ καταγράφηκε αμέσως μετά το καταστροφικό τέλος της σεζόν. Μπορεί να υπήρχε απόλυτη απογοήτευση από όσα συνέβησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά φάνηκε ακόμα και στα χειρότερα της, πως ο Κριχόβιακ είναι παίκτης που ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Εκανε τη διαφορά με γκολ και ασίστ, γέμισε τη μεσαία γραμμή και έπεισε πως για χάρη του άξιζε οικονομική υπέρβαση.

Το κλειδί για τον Κριχόβιακ

Με την έλευση του Κουχάρσκι στην ΑΕΚ, υπάρχει η πεποίθηση πως μπορεί να υπάρξει ακόμα πιο ευνοϊκή συγκυρία για την παραμονή του Κριχόβιακ. Πολωνικά δημοσιεύματα ανέφεραν, ότι η πρόσληψη του Κουχάρσκι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που θα κάνει η ΑΕΚ για να κρατήσει τον Κριχόβιακ καθότι συμπατριώτες. Ο 32χρονος Πολωνός μέσος τον Ιούνιο θα μεταβεί στο Κράσνονταρ προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στη ρωσική ομάδα με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Εκεί είναι το κλειδί της διαδικασίας. Η ΑΕΚ εμφανίζεται πρόθυμη να προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο στον Κριχόβιακ, που θα περιλαμβάνει αφ’ ενός τριετή δέσμευση και αφ’ ετέρου απολαβές που θα αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από ό,τι έχει δοθεί ως τώρα σε ποδοσφαιριστή. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο εφόσον ο Κριχόβιακ βρει τη λύση με την Κράσνονταρ για να αποδεσμευθεί και βέβαια δεν ηχήσουν σειρήνες από κάποιο πρωτάθλημα πολύ πιο ελκυστικό από το ελληνικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News