Παναθηναϊκός: Η σωστή λογική στην ανανέωση του Χουάνκαρ

Παναθηναϊκός: Η σωστή λογική στην ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ

Η στάση του Παναθηναϊκού στις διαπραγματεύσεις με τον Χουάνκαρ είναι αντιδημοφιλής στον κόσμο, όμως έχει την εξήγηση της.

Η πληροφορία της μεγάλης διαφοράς στο οικονομικό, ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και στον Χουάνκαρ, προκάλεσε δυσφορία στον κόσμο. Αναμενόμενο γεγονός, αφού ο Ισπανός αριστερός μπακ είναι ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της εξέδρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην τελευταία επαφή, ο ατζέντης του Χουάνκαρ αξίωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Στην απαίτηση του παίκτη συμπεριλαμβάνονται οι αποδοχές του, μπόνους επίτευξης στόχων και η κάλυψη της Εφορίας.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα υψηλό ποσό. Είναι σαφές ότι ο Χουάνκαρ επιθυμεί να εξαργυρώσει την εξαιρετική σεζόν του στην Ελλάδα και να πετύχει πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους, σε σχέση με εκείνους που έχει τώρα.

Για την ιστορία, ο Χουάνκαρ αμείβεται με 280.000 ευρώ ετησίως και ζητά υπερδιπλασιασμό της αμοιβής του, αφού ζητάει περίπου 550.000 ευρώ τον χρόνο.

Ισορροπημένη πολιτική στις ανανεώσεις

Ωστόσο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κατέστησαν σαφές στον μάνατζερ του Χουάνκαρ πως δεν θα ανταποκριθούν σε αυτά τα νούμερα. Η αντίδραση τους δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τον Ισπανό αριστερό μπακ, αλλά με τη συνολική διαχείριση του ρόστερ. Ένα σκεπτικό σωστό και απολύτως δικαιολογημένο.

Για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, οι διαπραγματεύσεις με τον Χουάνκαρ εντάσσονται σε ένα συνολικό πλαίσιο νέων συμφωνιών με παίκτες που θέλουν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους. Εάν υπερβάλλουν στο οικονομικό με έναν ποδοσφαιριστή, θα το βρουν μπροστά τους στον επόμενο και θα κινδυνεύσουν να ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό.

Μετά τον Χουάνκαρ, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού θα μιλήσουν με τον Βέλεθ, τον Αϊτόρ, τον Σένκεφελντ, τον Κουρμπέλη και ούτω καθεξής. Άρα, πρέπει να έχουν μία ισορροπία στις αυξήσεις που προτείνουν, ώστε να μην χαθεί το μέτρο. Ο κόσμος έχει δίκιο να ζητάει την παραμονή όλων και να μην σκέφτεται το κόστος, όμως μία ΠΑΕ που έχει ταλαιπωρηθεί από χρέη τα προηγούμενα χρόνια, επιβάλλεται να εφαρμόζει ορθολογική πολιτική.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News