Ποδόσφαιρο: Είναι τα γήπεδα γεμάτα Λημνιούς, οι οποίοι κινδυνεύουν λόγω Nations League;

Ο σοβαρός τραυματισμός του Δημήτρη Λημνιού μέσα στο κατακαλόκαιρο, λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Κύπρο ενδεχομένως να μην έχει καμία απολύτως σχέση με όσα υποστηρίζει η γαλλική Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Ο Δημήτρης Λημνιός υπέστη ρήξη χιαστού, αν όμως ισχύουν όσα αναφέρει η UNFP, τότε τα γήπεδα είναι γεμάτα Λημνιούς, δηλαδή τραυματίες ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο μοιάζει να δείχνει ασέβεια απέναντι στους πρωταγωνιστές του. Να αδιαφορεί για την υγεία τους.

Η γαλλική Ενωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (UNFP), εξέφρασε σήμερα (10/06) μέσω σχετικού δελτίου Τύπου, την ανησυχία της «για την έλλειψη σωματικής ανάπαυσης των παικτών, οι οποίοι εξαντλήθηκαν από μια ατελείωτη σεζόν», ζητώντας «να επανεξετασθεί σε βάθος, το διεθνές ημερολόγιο».

Με αυτόν τον τρόπο, η UNFP «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», όπως έπραξε και ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε, χαρακτηρίζοντας «τρελό» το ημερολόγιο των «τρικολόρ».

«Οι παίκτες είναι εξαντλημένοι, σε μια ατελείωτη σεζόν», αναφέρεται στην σχετική τοποθέτηση της UNFP και προστίθεται:

«Το Nations League αυξάνει επιπλέον τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού για τους παίκτες. Ζητούμε να αναθεωρηθεί σε βάθος το διεθνές ημερολόγιο, προκειμένου να διασφαλισθεί η προστασία της υγείας των παικτών και να υπάρξουν μεγαλύτερες περίοδοι συνολικής ανάπαυσης».

Στις 26 Μαϊου, η FIFPRO (σ.σ. παγκόσμια ένωση επαγγελματιών παικτών), οργάνωσε μία «στρογγυλή τράπεζα» στο Παρίσι για να αποκαλύψει την έρευνά της, σχετικά με την κόπωση των παικτών. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Την σεζόν 2020-2021, το 72% των διεθνών ποδοσφαιριστών είχε παίξει περισσότερους από 55 αγώνες. Και σύμφωνα με την UNFP, «η πλειονότητα των παικτών και των προπονητών που ερωτήθηκαν, τόνισαν την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των αγώνων σε μια σεζόν, υπό το πρίσμα της απώλειας της ποιότητας του παιχνιδιού».

Ίσως ο τραυματισμός ενός ποδοσφαιριστή να είναι «η κακιά η ώρα». Ίσως όμως να είναι κάτι άλλο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News