ΑΕΚ: Η μεταστροφή του Τάνκοβιτς για τη φυγή του από την «Ένωση»

Αν και κάποια στιγμή προς το τέλος της σεζόνν προφανώς μέσα στην πίκρα του για την κακομεταχείριση που βίωσε φέτος από την ΑΕΚ, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έδωσε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να αφήσει το συμβόλαιο που έχει με την ομάδα, φαίνεται ότι έχοντας πλέον καθαρό μυαλό και μακριά από τοξικό περιβάλλον που υπήρχε σε αυτήν, σκέφτεται πιο καθαρά για το μέλλον του.

Επιστρέφοντας στη Σουηδία και διαπιστώνοντας εκεί ότι υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που θέλουν να καρπωθούν τις υπηρεσίες του, ο άλλοτε διεθνής εξτρέμ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με ενδιαφερόμενες ομάδες. Στα 27 χρόνια του έχει ακόμα πολλά χιλιόμετρα στο ρεζερβουάρ του και σίγουρα το τελευταίο που επιθυμεί είναι επιπλέον μία σεζόν εκτός αγωνιστικών πλάνων. Αν είχε μία μικρή ελπίδα ότι θα μπορούσε θα του δώσει την ευκαιρία ο Αλμέιδα, αυτή πλέον έχει εξανεμιστεί μετά την ενημέρωση που είχε ότι δεν υπολογίζεται στα πλάνα του.

Ο Τάνκοβιτς και ο Κουχάρσκι

Ο Τάνβκοβιτς αναμένεται να εξελιχθεί τη μία από τις πιο βατές υποθέσεις ποδοσφαιριστών με συμβόλαια που δεν υπολογίζονται με τη νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα. Υπάρχουν σύλλογοι που τον θέλουν μαζί και η δική του επιθυμία να ξαναγίνει ενεργός, γιατί όχι και διεθνής ξανά με τη Σουηδία. Δεν έχει επίσης κάποιο τεράστιο συμβόλαιο το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί τροχοπέδη καθώς αμείβεται με 350.000 ευρώ ετησίως, ένα ποσό που -έστω και λίγο μειωμένο- μπορεί να βρει ξανά.

Η υπόθεση του θα μπορούσε να γίνει περίπλοκη μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η ΑΕΚ εγείρει παράλογες απαιτήσεις για την παραχώρηση του, πατώντας το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μαζί του για επιπλέον δύο χρόνια και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το οποίο ενδιαφέρον υπάρχει από άλλους συλλόγους.

Είναι δεδομένο ασφαλώς ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής Ράντεκ Κουχάρσκι θα προσπαθήσει να πουλήσει τον Τάνκοβιτς για να φέρει επιπλέον όφελος στην ΑΕΚ πέραν της απεμπλοκής από το συμβόλαιο του παίκτη, αλλά θα επιχειρήσει να το πράξει με γνώμονα τη λογική και όχι προβάλλοντας τρελές οικονομικές αξιώσεις για έναν παίκτη ο οποίος στη διάρκεια της περασμένης σεζόν ήταν στο περιθώριο.

Το καλό στην ιστορία είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο για επιπλέον δύο χρόνια, μπορεί να προχωρήσει συμφωνία ακόμα και για το δανεισμό του ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς. Η ηλικία, το προφίλ του Τάνκοβιτς και η ζήτηση που υπάρχει για εκείνον στην πατρίδα του, είναι καλά στοιχεία για να προχωρήσει έστω και έτσι αυτή η υπόθεση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News