Παναθηναϊκός: Δένει τους «βράχους» της άμυνας του, Βέλεθ και Σένκεφελντ

Ο Φραν Βέλεθ και ο Μπαρτ Σένκεφελντ έδωσαν ασφάλεια στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού και θα πάρουν την επιβράβευση τους από το Τριφύλλι.

Οι μεταγραφές ασκούν μεγαλύτερη έλξη στους φιλάθλους, αφού εμπεριέχουν το καινούργιο, την έκπληξη. Ωστόσο, για κάθε ομάδα εξίσου σημαντικές είναι οι ανανεώσεις, για να διατηρήσει στο δυναμικό της μερικούς απαραίτητους παίκτες που συγκροτούν τον βασικό κορμό.

Ο Παναθηναϊκός έχει σε πρώτο πλάνο τον Ντομίνγκο Μπλάνκο και τον Ισλάμ Σλιμανί, όμως παράλληλα οι άνθρωποι του δεν παραμελούν τις άλλες εκκρεμότητες. Ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης είναι οι φάκελοι του Φραν Βέλεθ και του Μπαρτ Σένκεφελντ, των δύο ενδεκαδάτων στόπερ του Τριφυλλιού.

Οι Βέλεθ και Σένκεφελντ έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Από την ώρα που καθιερώθηκε το συγκεκριμένο δίδυμο, η λειτουργία της ενδεκάδας βελτιώθηκε κατακόρυφα και παρασχέθηκε ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Ο Σένκεφελντ και ο Βέλεθ δείχνουν απολύτως ικανοί να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των επόμενων ετών και η πρόθεση της «πράσινης» διοίκησης είναι να τους κρατήσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και η πρόθεση της ΠΑΕ είναι να το επεκτείνει, με αναπροσαρμογή στο οικονομικό. Βέβαια, η αύξηση που θα προταθεί στον Ισπανό και στον Ολλανδό θα είναι λελογισμένη και στο πλαίσιο της διατήρησης των ισορροπιών στα αποδυτήρια και στον προϋπολογισμό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει εκφράσει τη θετική γνώμη του υπέρ της έναρξης των συνομιλιών, διότι προτιμά οι συγκεκριμένες υποθέσεις να τελεσφορήσουν το καλοκαίρι και να μην αποσπούν τους παίκτες προς το τέλος της σεζόν.

Επιπροσθέτως, ο Σέρβος προπονητής εκτιμά την αξία του Βέλεθ και του Σένκεφελντ και έχει εισηγηθεί υπέρ της παραμονής τους. Δεν έχει παράπονο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, ούτε και από τη συμπεριφορά τους. Ειδικά ο Βέλεθ, έχει μετατραπεί σε έναν από τους ηγέτες της ομάδας και δικαίως φέρει το περιβραχιόνιο.

Με τον Βέλεθ οι παράγοντες του Παναθηναϊκού είχαν μία πρώτη επαφή και έθεσαν επί τάπητος χρόνους και νούμερα. Σύντομα, με τον εκπρόσωπο του Ισπανού θα περάσουν σε πιο αναλυτικές λεπτομέρειες. Με τον Σένκεφελντ, οι «πράσινοι» είχαν μία συνομιλία διερευνητικού χαρακτήρα, έμαθαν τις σκέψεις του και θα προχωρήσουν για τα περαιτέρω.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News