Παναθηναϊκός: Τα… ανάποδα γενέθλια του Φραν Βέλεθ

Ο Φραν Βέλεθ συμπληρώνει 32 χρόνια ζωής, αλλά δεν θα γιορτάσει με την ηρεμία που περίμενε.

Ο Φραν Βέλεθ περίμενε ότι η σημερινή μέρα θα ήταν ξεχωριστή για εκείνον, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Διότι σήμερα, ο Ισπανός αμυντικός γιορτάζει τα γενέθλια του! Ο Βέλεθ συμπληρώνει το 32ο έτος της ηλικίας του και υπό άλλες συνθήκες, το κλίμα θα ήταν πιο όμορφο για τον παίκτη και την οικογένεια του.

Ωστόσο, η αναταραχή που ξέσπασε από τη Δευτέρα με την εμφάνιση της σαουδαραβικής Αλ Φατέχ στη ζωή του Βέλεθ, έχει αλλάξει άρδην την ατμόσφαιρα. Απολύτως φυσιολογικά, ο Βέλεθ δελεάστηκε από την αμοιβή του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως και πιέζει τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για να τον παραχωρήσει.

Ακόμα και με νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές, ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να εισπράξει στην Ελλάδα τα χρήματα που του προτάθηκαν από τη Σαουδική Αραβία. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και είναι ανέφικτο για έναν επαγγελματία να την αγνοήσει, όταν παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία στην καριέρα του.

Η επικοινωνία Γιοβάνοβιτς-Βέλεθ

Πάντως, η επιθυμία του Βέλεθ δεν συμβαδίζει με την πολιτική της ΠΑΕ και αυτό ήδη αποδείχτηκε. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού απέρριψε ασυζητητί την πρόταση της Αλ Φατέχ, κρίνοντας χαμηλό το αντίτιμο των 200.000 ευρώ. Στον εκπρόσωπο του Ισπανού αμυντικού ξεκαθαρίστηκε πως το πωλητήριο ορίζεται από το Τριφύλλι κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Για την ιστορία, η Αλ Φατέχ δεν προσέγγισε ευθέως τον Παναθηναϊκό, αλλά ο μάνατζερ του Βέλεθ μετέφερε την πρόταση. Συνολικά, ο ατζέντης διαχειρίζεται ένα ποσό περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ και για να αυξήσει την πρόταση στους «πράσινους», πρέπει να μειώσει την προμήθεια του και τις απολαβές του πελάτη του. Όχι και το πιο συνηθισμένο σενάριο, όταν πρόκειται για τέτοιες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον Βέλεθ συνομίλησε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής τόνισε στον Βέλεθ ότι αντιλαμβάνεται το σκεπτικό του, όμως του επισήμανε ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων και έχει μία συγκεκριμένη στρατηγική. Και επιπλέον, ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε από τον παίκτη του να παραμείνει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του και πως τον υπολογίζει για τη συνέχεια.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News