ΑΕΚ: Η κουβέντα με τον Αλμέιδα που «έφτιαξε» τον Στάνκοβιτς

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς πέρασε δύσκολα πέρυσι, σκέφτηκε ακόμα και αν πρέπει να φύγει ή όχι από την ΑΕΚ, αλλά μια συζήτηση με τον Ματίας Αλμέιδα του άλλαξε άρδην την ψυχολογία.

Ήταν μία περίεργη πρώτη σεζόν στην Ελλάδα για τον διεθνή Αυστριακό τερματοφύλακα. Ολα έμοιαζαν ονειρικά για εκείνον το περασμένο καλοκαίρι όταν εντάχθηκε στην ΑΕΚ καθώς έβγαινε για πρώτη φορά από την πατρίδα του με σκοπό παίξει σε μία ομάδα που ήταν βέβαιος ότι κάλυπτε τις πολύ υψηλές φιλοδοξίες του.

Ας μη λησμονούμε ότι για μία ολόκληρη τριετία, ο Στάνκοβιτς ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Ζάλτσμπουργκ, στις κατακτήσεις ισάριθμων διαδοχικών πρωταθλημάτων στην πατρίδα του. Η εκκίνηση της σεζόν ήταν για εκείνον εντυπωσιακή καθώς αναδείχθηκε δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας στις νίκες επί του Αρη και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ωστόσο στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο για την ομάδα και μαζί με την κατρακύλα εκείνης, άρχισε να εκνευρίζεται και ο ίδιος. Και ασφαλώς, το σημαντικό πισωγύρισμα των περίπου 2,5 χαμένων μηνών λόγω μιας επέμβασης που αρχικώς φαινόταν ως μη ανησυχητική για το γόνατό του αλλά στην πορεία τον κράτησε για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα από το αρχικώς προβλεπόμενο εκτός δράσης, τον έφερε πίσω.

Ο ενθουσιασμός του Στάνκοβιτς μετά την προσωπική επικοινωνία με τον Αλμέιδα

Τον ενόχλησαν κι άλλα πράγματα στην καθημερινή λειτουργία της ΑΕΚ, ανέσεις τις οποίες δεν είχε όπως τις είχε συνηθίσει στην Αυστρία αλλά και το νοσηρό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στα αποδυτήρια. Ομως, παρά το γεγονός ότι αμφιταλαντεύτηκε εντόνως για το αν θα έπρεπε να συνεχίσει ή όχι στην ομάδα, εν τέλει πείστηκε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και πλέον αρχίζει να το διαπιστώνει. Δουλεύει μάλιστα πολύ εντατικά σε ατομικό επίπεδο για να εμφανιστεί σε τέλεια κατάσταση ενώ παρουσιάζεται ενθουσιασμένος μετά την πρώτη προσωπική επαφή που είχε έστω και τηλεφωνικά με τον Ματίας Αλμέιδα. Ακουσε πράγματα που του άρεσαν πολύ και υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι αυτή θα είναι μία πολύ διαφορετική σεζόν για εκείνον και πώς θα σταθεί στο ύψος της μεγάλης απαίτησης πού υπάρχει ξανά για την ΑΕΚ κι αυτή δεν είναι άλλη από τη διεκδίκηση του τίτλου στην Ελλάδα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News