Παναθηναϊκός: Πως έφτασε ο Μακέντα στο «ciao»

Παναθηναϊκός: Πως έφτασε ο Μακέντα στη μεταγραφή στην Ανγκαραγκουτσού

Ο Φεντερίκο Μακέντα δήλωνε πριν λίγες μέρες ότι θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Εν τέλει, ο Ιταλός άλλαξε σύντομα τη γνώμη του…

Από αλλού το περίμεναν και από αλλού ήρθε στον Παναθηναϊκό… Ο Καρλίτος ήταν αυτός ο οποίος είχε κινητοποιηθεί για να βρει ομάδα και δήλωνε ανοιχτός στην αποχώρηση, όμως μέχρι σήμερα ο Ισπανός δεν έχει φέρει ούτε ανεπίσημη κρούση.

Αντίθετα, ο Φεντερίκο Μακέντα τόνισε στην παρουσίαση της νέας φανέλας ότι επιθυμεί να παραμείνει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και έδειχνε πεπεισμένος ότι φέτος θα επανέρθει δριμύτερος. Λίγες μέρες μετά, ο Ιταλός στράικερ εντάχτηκε στο δυναμικό της Ανγκαραγκουτσού…

Βέβαια, ακριβώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο… Ρευστό και χωρίς βεβαιότητες. Η ευκαιρία προέκυψε για τον Μακέντα από την Τουρκία και εκείνος την άδραξε, αντιλαμβανόμενος πως δύσκολα θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παναθηναϊκό της σεζόν 2022-2023.

Εξυπακούεται πως κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το μέλλον. Ωστόσο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνει για πρωτοκλασάτο επιθετικό, για τον οποίο η ΠΑΕ θα δαπανήσει πολλά χρήματα. Φαντάζει οξύμωρο να αποκτηθεί ένας ακριβός «φουνταριστός» και να μην στηριχτεί πολύ από τον προπονητή του… Επιπλέον, υπάρχει ο Φώτης Ιωαννίδης, στον οποίο στηρίζουν πολλά στο Τριφύλλι.

Ο Μακέντα τα ήξερε πολύ καλά όλα αυτά, όμως επειδή διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και ποδοσφαιρικό εγωισμό, σκόπευε να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Πράγματι, ο 31χρονος στράικερ δεν σκεφτόταν να φύγει από την Αθήνα, παρά μόνο για τον επαναπατρισμό στην Ιταλία.

Εν τέλει, ο Μακέντα δούλεψε αυτές τις μέρες με τον Γιοβάνοβιτς, αναλογίστηκε ξανά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και έκρινε ότι η αλλαγή περιβάλλοντος τον συμφέρει. Γιατί εάν περνούσε μία σεζόν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, η αξία του θα μειωνόταν και το επόμενο καλοκαίρι θα αναζητούσε ομάδα από μειονεκτική θέση.

Στην απόφαση για τη μεταγραφή, ο Μακέντα στάθμισε και την πλουσιοπάροχη προσφορά της Ανγκαραγκουτσού. Οι Τούρκοι προσφέρουν 900.000 ευρώ ετησίως στον Κίκο, μία αύξηση 150.000 ευρώ σε σχέση με την αμοιβή του στον Παναθηναϊκό.

Ο Μακέντα άκουσε και τα καλύτερα από τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Άγκυρα. Οι δυο τους έχουν εξαιρετική σχέση από τον Παναθηναϊκό και θα βρεθούν ξανά συμπαίκτες σε μία άλλη χώρα. Συνεπώς, συνέτρεξαν οι προϋποθέσεις για να φύγει και ο ποδοσφαιριστής έλαβε την απόφαση!    

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News