ΕΠΟ: Ο Παπαδόπουλος, ο Φιλιππούσης και μια Ομοσπονδία... Γ' Εθνικής

ΕΠΟ: Ο Παπαδόπουλος, ο Φιλιππούσης και μια Ομοσπονδία… Γ’ Εθνικής | Ποδόσφαιρο

Η εφημερίδα SportDay δημοσίευσε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με ονοματεπώνυμα για την υπαλληλική δομή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τις καταστάσεις που διαδραματίζονται καθημερινά στο Πάρκο Γουδή. 
 
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θυμίζει έντονα την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» μόνο που η κεφαλή του δημοφιλέστερου σπορ όχι μόνο δεν δείχνει την παραμικρή μεταμέλεια για τις αμαρτίες της αλλά καμαρώνει κιόλας.
 
Η ΕΠΟ, φέρεται ότι έχει αλωθεί από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομοσπονδίας  Ιάκωβο Φιλιππούση, δύο ανθρώπους με πολύ στενή σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και οι πράξεις τους στην ομιοσπονδία δεν έχουν ως στόχο την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας αλλά τα συμφέροντα της ΑΕΚ.
Με την τελευταία προσθήκη, αυτή του Παναγιώτη Μπαλτάκου, το θέατρο… σκιων ολοκληρώθηκε στο Πάρκο Γουδή. Σε όλα τα τμήματα της ΕΠΟ φιλαράκια και συγγενείς και μια Ομοσπονδία που μοιάζει περισσότερο με μια φιλική παρέα σε παρακμιακό καφέ…
 
Αν θέλουμε πραγματικά το όμορφο παιχνίδι να πάει μπροστά, τότε είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν πολλά, ίσως όλα, στα γραφεία στο Γουδί καθώς αυτά που γίνονται έχουν βαριά οσμή σήψης..
 
Είναι πολλά τα δημοσιεύματα στον τύπο  αναφορικά με την εξαγγελλία του οργανογράμματος  το οποίο δημιουργήθηκε προς ιδίαν χρήση και για εξυπηρέτηση του Ιάκωβου ή Τζακ, πρώην ανθρώπου του Κοντονή (γιατί κατα  τα άλλα δε θέλουν κρατικές παρεμβάσεις) και φυσικά του πραγματικού διοικητού της ΕΠΟ, του Γιάννη Παπαδόπουλου. 
 

Νούμερο 1 ο Παπαδόπουλος στην ΕΠΟ, με βοηθό τον Φιλιππούση

 
Νούμερο 1 στην Ομοσπονδία ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος με βοηθό τον Φιλιππούση. Ο Μπαλτάκος παριστάνει τον αποφασιστικό πρόεδρο (εξαργυρώνει τις καλες εποχές που ήταν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, το κατάμαυρο, που έπαιξε -καθόλου τυχαίως- ρόλο στη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ αλλά και τη σχέση με τον Ιάκωβο που χτίστηκε στον Πανελλήνιο) και προσπαθεί να κάνει ακριβώς ότι του πούν αυτοί που τον φύτεψαν εκεί. Δηλαδή ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την ανοχή του ΠΑΟΚ.
 
Νούμερο 2 ο Τζακ λοιπόν, νούμερο 3 ο Μπαλτάκος και στο 4 βρίσκουμε τη… Γενική Μυρσίνη! Η οποία έχει επίσης την καλύτερη των σχέσεων με τον Γιαννάκη! Και ο ιστός ξετυλίγεται:
Για παράδειγμα το τμήμα μεταγραφών στο οποίο προϊστάμενος είναι ο Παναγιώτης Κορκόδειλος, απόφοιτος Λυκείου και θεωρούμενος από πολλούς ως δεξί χέρι του Παπαδόπουλου.
Επί της θητείας του στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν γίνει ωραία πράγματα όπως η ανάκληση των δελτίων της ΑΕΛ λίγες ώρες πριν από την έναρξη αγώνα καθώς και το ότι είδε το φως τη δημοσιότητας το συμβόλαιο του τερματοφύλακα του Αρη Μάριου Σιαμπάνη.
 

Το ερώτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και η… Περιφέρεια Δωδεκανήσου

 
Η  Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είχε στείλει προ μηνών στην ΕΠΟ ερώτημα στα πλαίσια της ανακριτικής διαδικασίας, αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα  του  Σιαμπάνη αφού το συμβόλαιο του ήρθε  στο  φως της δημοσιότητας. Το ερώτημα αφορούσε ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για το αρχείο των δελτίων ώστε να μπορεί να δώσει πληροφορίες για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα αλλά δεν γνωρίζουμε τι απάντησε η ΕΠΟ.
Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι απάντησε η ομοσπονδία στο ερώτημα των διωκτικών αρχών όπως επίσης και αν την εποχή Γραμμένου αν έχουν ανακληθεί δελτία ποδοσφαιριστών  και εάν ναι τον ακριβή αριθμό.
 
Κυκλοφορεί επίσης μια έντονη φήμη ότι είχε στηθεί ένας μηχανισμός όπου, για παράδειγμα, για αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες που αγωνίζονταν σε ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, τις βεβαιώσεις παραμονής εξέδιδε η Περιφέρεια… Δωδεκανήσσου. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιός έδινε εντιολή στην Περιφέρεια για την έκδοση των βεβαιώσεων.
 
Οι υπάλληλοι του τμήματος φέρεται να έχουν επίσης στενή σχέση με τον Μελισσανίδη ή με κοντινούς του ανθρώπους. Είναι η Σ. Ατματσίδου, κόρη του παλιού τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ο Α. Κωνσταντουδάκης, γιός του πατριάρχη του ρεπορτάζ της ΑΕΚ, η Α. Ξιφαρά η οποία αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάννη Παπαδόπουλου, η Ρ. Παλλάδα, εξ απορρήτων του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσσου Π. Διακοφώτη και ο Γ. Στέργος, γιός στελέχους της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ.
 
Πάμε τώρα μια βόλτα στοις Οικονομικές υπηρεσίες. Εκεί λέγεται ότι ο ο Φιλιππούσης προσέλαβε δική του εταιρεία αποτελούμενη από  ένα Διευθυντή και τρεις υπάλληλους διασφαλίζοντας το άβατο των Οικονομικών Υπηρεσιών. Για το θέμα αυτό είχε αποστείλει ερώτηση επισήμως ο Ολυμπιακός αλλά ουδέποτε πήρε ικανοποιητική απάντηση.
Ας δούμε τώρα τη φερόμενη σύνδεση Παπαδόπουλου – Φιλιππούση- Μελισσανίδη και σε άλλα κομμάτια της ΕΠΟ.
 
Στα δικαστικά όργανα τη θέση της γραμματέως κατέχει η Αγγελική Γρετζελιά, κόρη του επί σειρά ετών Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας και συντονιστή των συνοδών έργων του γηπέδου της ΑΕΚ.

 

Κάθε υπάλληλος και… μια ιδιαίτερη σχέση με την ΑΕΚ και το περιβάλλον Μελισσανίδη, Παπαδόπουλου

 
 
Στην ενότητα διαιτησίας βλέπουμε την Θ. Μαρίνου, συμβία του Π. Κορκόδειλου και  κόρη του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Ζακύνθου -η αδελφή της προσλήφθηκε στην SL2 ως υπεύθυνη αγωνιστικού.
Στο γυναικείο ποδόσφαιρο προϊσταμένη είναι η Α. Θωμαΐδου, απόφοιτος Λυκείου και κόρη πρώην συμβούλου της ΕΠΟ και έχει μαζί της την κ. Σταμούλου, η οποία φέρεται ως εξ απορρήτων του Ν. Βακάλη, προέδρου της ΕΠΣ Σάμου.
 
Στην Διεύθυνση στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου και Διοργάνωσης Τελικών Κυπέλλων Ελλάδος που όπως όλοι έχουμε δει τα έχουν πάει τέλεια τα τελευταία χρόνια με το ξύλο να είναι ατελείωτο και τις ασχήμιες να πρωταγωνιστούν, στη θέση της διευθύντριας είναι η Λώρα Δημητρίου, κόρη του Προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου, η οποία φέρεται να έχει στενή σχέση με την διοίκηση της ΑΕΚ και προϊστάμενος ο κ. Κουτσούρης, συντοπίτης του Αλέξη Δέδε, πρωην γενικού στην ΠΑΕ ΑΕΚ και στην ΕΠΟ.
 
Εδώ υπάρχει ένα μείζον θέμα σχετικά με την διάθεση των προσκλήσεων του τελικού του Κυπέλλου όπου έγινε μπάχαλο. Από την ΕΠΟ λένε  ότι υπεύθυνη ήταν η εταιρεία Ticketmaster αλλά η φημολογία λέει ότι υπεύθυνος για την έκδοση των προσκλήσεων κατά εντολή Φιλιππούση στις θύρες των επισήμων ήταν ο υπάλληλος της ομοσπονδίας κ. Δημητριάδης ο οποίος εχει προσληφθεί  με την ιδιότητα του φροντιστή στις Εθνικές ομάδες, αλλά στο παρελθόν είχε διατελέσει   υπάλληλος  στην διάθεση των εισιτήριων διαρκείας της ΑΕΚ.
 
Το Γραφείο Τύπου της ΕΠΟ πρέπει να είναι από τα πλέον πολυπληθή παγκοσμίως αφού απαρτίζεται από 6 άτομα μετά και τις προσλήψεις των κ. Ασβεστά και Τριανταφύλλου. Ναι προφανώς και οι δυο οπαδοί της ΑΕΚ!
Τα ίδια συναντά κανείς και στην γραμματεία όπου βρίσκονται η κ. Πρεκατέ που θεωρείται εξ απορρήτων του Φιλιππούση, η κ. Λεγέντη, πρώην ιδιαιτέρα του Δέδε και η κ. Ανδρονίκου, ανιψιά του Βακάλη της ΕΠΣ Σάμου ενώ και στην εμπορική διεύθυνση η Μ. Γκούμα λέγεται ότι έχει σχέση με την ΑΕΚ.
Σε μια πολύ δύσκολα οικονομικά εποχή, στην ΕΠΟ φαίνεται ότι δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Θα είχε  ενδιαφέρον να μάθουμε τον ακριβή αριθμό προσλήψεων στην ομοσπονδία από την εκλογή του Γραμμένου και μετά καθώς και το μηναιίο κόστος που επιβαρύνεται η ομοσπονδία.
Κ.Π.
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News