ΑΕΚ: Υπάρχει λόγος που ο Πινέδα επέλεξε την φανέλα με το «13»

ΑΕΚ: Υπάρχει λόγος που ο Πινέδα επέλεξε την φανέλα με το “13”

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ένα αγωνιστικά ένα πολύ σύγχρονο “οκτάρι”. Όμως η αλήθεια είναι πως η τεχνική του κατάρτιση και ο τρόπος που “μιλάει” στην μπάλα, παραπέμπουν περισσότερο σε “δεκάρι”. Εξ ου και υπήρχε μια αίσθηση, πως μόλις ερχόταν στην ΑΕΚ, θα έπαιρνε την φανέλα με το νούμερο “10”. Άλλωστε τον είχε επιλέξει τον συγκεκριμένο αριθμό και στην Τσίβας και στην εθνική ομάδα του Μεξικό. Τελικά ωστόσο, ο Πινέδα πήγε στην φανέλα με το “13” και άπαντες με την έκπληξη αλλά και με την… απορία για την συγκεκριμένη επιλογή. 

Γιατί το “13”, αναρωτήθηκαν μάλλον οι πάντες. Ειδικά από την στιγμή που ο Πινέδα δεν το έχει επιλέξει ποτέ ξανά κατά το παρελθόν. Παρόλα αυτά, προφανώς και υπάρχει λόγος που ο Μεξικανός χαφ πήγε στην συγκεκριμένη επιλογή. Τα αγαπημένα νούμερα του Πινέδα, είναι το “10” και το “7”. Αυτά φορούσε και στην Τσίβας, αλλά επιλέγει και στην εθνική του Μεξικό. Όμως και τα δυο είναι “πιασμένα” στην ΑΕΚ.

Το “10” ανήκει στον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ δεν υπολογίζεται στο αγωνιστικό πλάνο της επόμενης σεζόν και δεν είναι καν στην Ολλανδία με την ομάδα. Εξ ου και το 10 έμεινε ελεύθερο, όμως το ήθελε και το… πρόλαβε εγκαίρως ο Στίβεν Τσούμπερ, όπως φάνηκε από τις ενδεκάδες στο φιλικό με την Γκενκ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το “7”. Αυτή την στιγμή ανήκει στον Νορντίν Άμραμπατ. Και επειδή το μέλλον του Μαροκινού στην ΑΕΚ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο, ο αριθμός αυτός πήγε στον Λιβάι Γκαρσία.

Επομένως τουλάχιστον προς το παρόν, ακόμα και αν ήθελε ο Πινέδα, δεν θα μπορούσε να πάει ούτε στο “10”, ούτε στο “7”. Επίσης δεν γινόταν να επιλέξει ούτε το νούμερο “31” που φορούσε στην Κρουζ Αζούλ, καθότι και αυτό έχει κάτοχο. Το “φορά” ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ακόμα και το “18” που είχε ο Πινέδα στην Θέλτα, δεν είναι ελεύθερο, καθώς το έχει ο Αλέξανδρος Πάρρας από την ΑΕΚ Β. Ωστόσο αυτό δεν θα το ήθελε έτσι κι αλλιώς ο Μεξικανός. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News