ΠΑΤΡΙΣ ΕΒΡΑ: «Οι σύλλογοι να επενδύσουν στην εκπαίδευση κατά του ρατσισμού»

Ο Πατρίς Εβρά μίλησε για τον ρατσισμό που δέχονται οι ποδοσφαιριστές από οπαδούς ομάδων, αναφέροντας πως οι σύλλογοι πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Για τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές, μίλησε ο Πατρίς Εβρά, αναφέροντας πως οι σύλλογοι θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς ώστε να σταματήσει όλο αυτό. Ο βετεράνος αμυντικός τόνισε πως οι σύλλογοι θα πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση των φιλάθλων τους και να τους μιλήσουν για την κατάσταση που επικρατεί.

Οι δηλώσεις του Πατρίς Εβρά:

«Εάν δεν κάνουμε κάτι, ο ρατσισμός θα είναι πάντα εκεί, γιατί είναι εκεί για τόσα χρόνια. Ξέρετε ότι πρέπει να αλλάξουμε και γι’ αυτό η εκπαίδευση είναι πραγματικά σημαντική.

Θέλω αυτοί οι σύλλογοι να επενδύσουν στην εκπαίδευση, να συναντήσουν τους οπαδούς, να μιλήσουν οι παίκτες στους οπαδούς και να πουν τι αισθάνονται, όταν κακοποιούνται λόγω του χρώματός τους.

Μην μου πειτε ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ή η FIFA ή η UEFA. Να γίνουν περισσότερες συναντήσεις με τους οπαδούς, ώστε να καταλάβουν πως, όταν μιμούνται τη μαϊμού όταν ένας μαύρος παίκτης παίρνει τη μπάλα, αυτό επηρεάζει σημαντικά. Αυτό θα είναι πραγματικά σπουδαίο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News