ΝΑΣΕΡ ΑΛ ΚΕΛΑΪΦΙ: Θύμα κατασκοπείας ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν

Έγινε στόχος κατασκοπείας, εν μέσω μιας διαμάχης σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde».

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, φέρεται να έπεσε θύμα κατασκοπείας μέσω του προγράμματος τηλεφωνικής πειρατείας “Pegasus”, κατά τη διάρκεια του 2018, εν μέσω μιας διπλωματικής σύγκρουσης μεταξύ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, όπως αναφέρει σήμερα η γαλλική  εφημερίδα “Le Monde”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από τα τηλέφωνα του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος διευθύνει και την BeIn Sports, ήταν ο στόχος της κατασκοπείας, εν μέσω μιας διαμάχης σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η “Le Monde” και η ομάδα μέσων ενημέρωσης που αποκάλυψαν το σκάνδαλο θεωρούν ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας ήταν πίσω από αυτήν την κατασκοπεία, ενώ υποστηρίζουν ότι και άλλοι υπάλληλοι της Παρί Σεν Ζερμέν ή της BeIn ήταν επίσης «στόχοι» κατασκοπείας.

Απέναντι στην BeIn, η οποία αγόρασε πολλά αθλητικά δικαιώματα μετάδοσης σε υψηλή τιμή, εμφανίστηκε ένα μυστηριώδες πειρατικό δίκτυο που ονομάζεται BeoutQ, προσφέροντας τα ίδια γεγονότα για λιγότερα χρήματα.

Το Κατάρ κατηγόρησε το Ριάντ ότι ήταν πίσω από αυτό το κανάλι και ξεκίνησε διπλωματικός πόλεμος. Τον Οκτώβριο του 2018, η Ντόχα υπέβαλε καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ζήτησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ.

Η “Le Monde” επισημαίνει επίσης ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας σε αυτόν τον διπλωματικό πόλεμο, θα μπορούσαν επίσης να προσπαθήσουν να κατασκοπεύσουν αξιωματούχους της BeIn το 2019.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι η «πειρατεία και οι απειλές» είναι «δυστυχώς πραγματικότητα» και ότι η ομάδα έχει πέσει θύμα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, καθώς και εκστρατειών επιθέσεων και εμπορικών σαμποτάζ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News