Παναθηναϊκός μεταγραφές: Το «όχι» της Φλαμένγκο, το «ναι» του Βιτίνιο

Η πρώτη απόπειρα του Παναθηναϊκού να αποκτήσει τον Βιτίνιο από τη Φλαμένγκο δεν στέφθηκε από επιτυχία, όμως η υπόθεση έχει δύο αναγνώσεις.

Η μία ανάγνωση του δημοσιεύματος της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας «UOL» για τον Βιτίνιο, είναι πως η Φλαμένγκο απέρριψε την πρόταση του Παναθηναϊκού. Η «Φλα» δεν αποδέχτηκε να τον αποδεσμεύσει χωρίς αντίτιμο και με μόνο αντάλλαγμα τη διατήρηση ποσοστού μεταπώλησης.

Ο Παναθηναϊκός αποπειράθηκε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως το συμβόλαιο του Βιτίνιο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και οι συζητήσεις για την ανανέωση του, διακόπηκαν απότομα και δεν επανεκίνησαν. Συνεπώς, το πιθανότερο είναι ότι ο 28χρονος μεσοεπιθετικός θα φύγει χωρίς κανένα κέρδος για τη Φλαμένγκο.

Ωστόσο, οι «ρούμπο-νέγκρο» δεν έχουν πρόθεση να παραχωρήσουν δωρεάν έναν βασικό ποδοσφαιριστή. Ακόμα και αν τον κρατήσουν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, χωρίς ουσιαστικά να επωφεληθούν αγωνιστικά.

Θα ήταν παράξενο για μία κορυφαία ομάδα της Βραζιλίας, που έχει σαρώσει τους τίτλους την τελευταία πενταετία εντός και εκτός συνόρων, να δεχτεί μία πρόταση άνευ χρηματικού ανταλλάγματος. Επειδή θα στείλει περίεργα μηνύματα για τη γενικότερη πολιτική της.

Η λιγότερο δημοφιλής ανάγνωση είναι ότι ο ποδοσφαιριστής διάκειται θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού. Η «UOL» αφήνει να εννοηθεί ότι ο Βιτίνιο έχει συμφωνήσει, έχοντας ουσιαστικά μιλήσει με ανθρώπους του Τριφυλλιού. Να σημειωθεί πως έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει, αφού διανύει το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του.

Το «ναι» του Βιτίνιο δεν είναι απλό, αφού τον Ιούνιο δεν ασχολήθηκε με την προσέγγιση τουρκικής ομάδας και στις αρχές Ιουλίου, δήλωσε ασυγκίνητος για κρούση από το Μεξικό. Αντίθετα, ο 28χρονος εξτρέμ με τον Παναθηναϊκό βρήκε γρήγορα κοινά… σημεία.

Στην εξίσωση, ας κρατήσουμε και κάτι άλλο. Ο Βιτίνιο μπορεί να υπογράψει συμφωνητικό από τώρα και να το ενεργοποιήσει την Πρωτοχρονιά. Ο παίκτης αρέσει στους «πράσινους», άρα θα μπορούσαν να τον κλείσουν άμεσα…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News