Παναθηναϊκός μεταγραφές: Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν βρέθηκαν από το Όσλο στην… Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόσθεσε στο ρόστερ του τρεις παίκτες με αξία και ικανότητες. Αλλά οι Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν έχουν και άλλα πλεονεκτήματα που δεν συνηθίζονται στις μεταγραφές.

Η ζωή συχνά παίρνει την πιο απίστευτη τροπή… Όταν στις 9 Ιουνίου, οι Σποράρ, Βέρμπιτς και Τσέριν βρέθηκαν ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο, στο παιχνίδι της Σλοβενίας με τη Νορβηγία στο Όσλο, σίγουρα δεν πίστευαν ότι σύντομα θα συνέβαινε ξανά. Τουλάχιστον, όχι οπουδήποτε αλλού, εκτός από κάποια αναμέτρηση της πατρίδας τους.

Τότε, η Σλοβενία απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Νορβηγία, για τον 4ο όμιλο του Nations League. Οι Βέρμπιτς και Τσέριν άρχισαν στην ενδεκάδα, ο Σπόραρ πέρασε ως αλλαγή και λίγο αργότερα, αντικαταστάθηκε ο Βέρμπιτς, με τον Τσέριν να τελειώνει το 90λεπτο.

Όμως, η ποδοσφαιρική μοίρα είχε άλλα σχέδια. Τα οποία περιλάμβαναν κοινό μέλλον για τους Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν. Οι οποίοι δεν έπαιζαν καν στην ίδια χώρα μέχρι πρότινος.

Ο Τσέριν ήταν στην Κροατία (Ριέκα), ως δανεικός από τη γερμανική Νυρεμβέργη. Ο Σπόραρ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην αγγλική Μίντλεσμπρο, με δανεισμό από την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Όσο για τον Βέρμπιτς, ανήκε στη Ντιναμό Κιέβο, η οποία εδρεύει προσωρινά στην Πολωνία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Προτού καν συμπληρωθεί ένα δίμηνο από εκείνο το παιχνίδι, οι Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν συναντήθηκαν ξανά! Στο «Γεώργιος Καλαφάτης» στην Ελλάδα, το μέρος που θα εργάζονται από εδώ και στο εξής. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους επέλεξε για το ρόστερ του Παναθηναϊκού και εκείνοι αποδέχτηκαν την πρόταση. Δημιουργώντας μία μικρή σλοβενική παροικία στο Κορωπί.

Ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου

Συνήθως, οι μεταγραφές χρειάζονται χρόνο για να μάθουν τη φιλοσοφία της νέας ομάδας τους. Και να προσαρμοστούν στο καινούργιο περιβάλλον. Στην προκειμένη, θα είναι πιο εύκολο για τους τρεις Σλοβένους, γιατί έχουν ο ένας τον άλλο. Συμπαίκτες στην Εθνική Σλοβενίας και γνωστοί εδώ και χρόνια, οι Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν δεν θα νιώσουν ούτε μία στιγμή ξένοι στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ταυτόχρονα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ένα πλεονέκτημα για τον σχεδιασμό του, αφού οι τρεις Σλοβένοι έχουν ομοιογένεια μεταξύ τους. Εξυπακούεται ότι οι Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν χρειάζονται ένα διάστημα για να αφομοιώσουν πλήρως τις οδηγίες του Σέρβου προπονητή, αλλά είναι διαφορετικό να άρχιζαν από το… μηδέν και αλλιώς να υπάρχει μία βάση.

To αβαντάζ μεγαλώνει επειδή οι τρεις Σλοβένοι κινούνται μεσοεπιθετικά και ξέρουν πως θα συνεργαστούν. Πολύ σημαντικό στοιχείο, γιατί αποδεικνύεται ότι οι συνδυασμοί και οι αυτοματισμοί βοηθούν πολύ στη διάσπαση μιας κλειστής άμυνας. Από αυτές που συναντά συνήθως ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σπόραρ, Βέρμπιτς και Τσέριν έχουν ταλέντο στην ατομική προσπάθεια, όμως για τον Γιοβάνοβιτς προέχει η καλή λειτουργία του συνόλου. Με τους τρεις Σλοβένους να αποτελούν ήδη ένα παραγωγικό μικρότερο υπό-σύνολο, που θα ωφελήσει τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News