ΑΕΚ μεταγραφές: Δυο κινήσεις και μετά... δεν κλείνει

Η ΑΕΚ “καίγεται” για να αποκτήσει στόπερ και σέντερ φορ που έχει ζητήσει ο Αλμέιδα, αλλά αυτές οι δυο κινήσεις κλείνουν μόνο τον πρώτο… κύκλο στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά

Όλο το βάρος στις κινήσεις που κάνει η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά, έχει πέσει κυρίως πάνω στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού αλλά και σέντερ φορ. Είναι οι δυο προσθήκες που εκκρεμούν από τον αρχικό σχεδιασμό που είχε γίνει με τον Ματίας Αλμέιδα και τους ανθρώπους της “Ένωσης”.

Οι βασικές μεταγραφικές κινήσεις που είχε ζητήσει ο Αργεντινός τεχνικός ήταν έξι. Και έχουν γίνει προς το παρόν οι τέσσερις και στην ΑΕΚ “φορτσάρουν” για να κλείσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και τις άλλες δυο. Με προτεραιότητα άμεση στον στόπερ. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως μόλις τακτοποιηθούν αυτές οι δυο κινήσεις, η ΑΕΚ θα… αποχωρήσει από την μεταγραφική αγορά.

Ήταν άλλωστε ξεκάθαρο ακόμα και στην συζήτηση που είχε γίνει για τον αρχικό μεταγραφικό σχεδιασμό, πως όταν ολοκληρωθούν οι βασικές προσθήκες, κατόπιν θα τεθούν επί τάπητος και οι επιπρόσθετες ανάγκες. Όμως το απολύτως ποδοσφαιρικά λογικό, είναι πως ο Αλμέιδα περιμένει να συμπληρωθεί το παζλ των βασικών κινήσεων, για να προχωρήσει στις επόμενες… εισηγήσεις του.

Ο Αλμέιδα έχει ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό της ΑΕΚ

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό της ομάδας και μ’ όσα έχει δει ως προς την ανταπόκριση στην δική του δουλειά και στα δικά του θέλω. Έχει δουλέψει κοντά 40 ημέρες με την ομάδα. Και μπαίνοντας στην ευθεία όχι μόνο για την έναρξη της σεζόν αλλά για το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ο Αλμέιδα θα έχει βγάλει οριστικά συμπεράσματα για τις ανάγκες της ομάδας.

Ωστόσο ο επόμενος… κύκλος μεταγραφικός κινήσεων για την ΑΕΚ, μόλις ολοκληρωθεί ο βασικός, θα περνά όχι μόνο μέσα από τις επιπλέον ανάγκες που τυχόν έχει εντοπίσει ο Αργεντινός τεχνικός. Αλλά πιθανώς και μέσα από τις ενδεχόμενες αποχωρήσεις από το ρόστερ. Επ’ αυτών όμως, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει όταν θα μπούμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News