Μπαρτσελόνα: Τα χρωστούμενα στον Πικέ είναι όσα... ένας Λεβαντόφσκι!

Το ποσό που χρωστάει η Μπαρτσελόνα στον Ζεράρ Πικέ φτάνει τα 52 εκατομμύρια ευρώ, όσα σχεδόν κόστισε η μεταγραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Η οικονομική κρίση που προκάλεσε την τελευταία τριετία η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και γενικότερα η οικονομική δυσπραγία της Μπαρτσελόνα, οδήγησαν τον Ζεράρ Πικέ στην απόφαση να δεχθεί σημαντική μείωση των αποδοχών του.

Παράλληλα, ο Τζουάν Λαπόρτα κάνει «κολοσσιαία» δουλειά στην ηγεσία της Μπαρτσελόνα αυτό το καλοκαίρι. Πουλώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα του συλλόγου, έδωσε την δυνατότητα να «ξεκαθαρίσει» τους λογαριασμούς κι έτσι οι Καταλανοί είναι πολύ ενεργοί στην μεταγραφική περίοδο. Όπως αποδεικνύεται από την απόκτηση των Λεβαντόφσκι, Κουντέ, Ραφίνια, Κεσί και Κρίστενσεν, αλλά και από την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα και η La Liga, έχουν διαφορετική… ανάγνωση των λογαριασμών του συλλόγου. Η διοίκηση του συλλόγου ισχυρίζεται ότι έχει 667 εκατ. ευρώ κεφαλαιακό κέρδος, ενώ η La Liga… βλέπει «μόνο» 517 εκατ. ευρώ. Στην Καταλονία, ισχυρίζονται πως πρόκειται για απλό θέμα ερμηνείας και ότι η διαφορά θα διευθετηθεί σύντομα.

Μία από τις λύσεις, όπως αποκάλυψε το καταλανικό μέσο ARA, ονομάζεται Ζεράρ Πικέ. Με όλες τις μειώσεις και αναβολές στην μισθοδοσία, που δέχθηκε ο κεντρικός αμυντικός την εποχή της covid-19, είχε επιτευχθεί συμφωνία με την διοίκηση, ώστε όλα τα οφειλόμενα χρήματα να καταβληθούν κατά την διάρκεια της σεζόν 2022/2023. Και το συνολικό ποσό, φθάνει στα 52 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Πικέ βοήθησε τον σύλλογο όταν αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά όλα αυτά δεν ήταν… δωρεάν. Ο έμπειρος αμυντικός, θέλει να πληρωθεί τουλάχιστον το 70% των αποδοχών, που δεν έχει εισπράξει. Βέβαια, μία νέα συμφωνία θα επέτρεπε στην Μπάρτσελόνα να… ανακουφισθεί εκ νέου, αλλά είναι πάνω από όλα το ποσό που προκαλεί, ειδικά σε σχέση με την κατάσταση του παίκτη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News