ΑΕΚ: Ο Πινέδα μπορεί να γίνει «ζωγράφος» και «κλέφτης» με μια φάση διαφορά

EUROKINISSI

Στο φιλικό της ΑΕΚ με την Ομόνοια, ο Ορμπελίν Πινέδα έδωσε ένα ισχυρό δείγμα για το ποδοσφαιρικό «πακέτο» που κουβαλάει και για το οποίο ο Αλμέιδα επέμενε να τον έχει στην ομάδα του.

Οι σχεδόν 50 συμμετοχές με την εθνική ομάδα του Μεξικό, τα εκατομμύρια που ξόδεψε η Θέλτα για να τον αποκτήσει και αυτά που ζητούσε για να τον δώσει, ακόμα και όσα εντυπωσιακά είχε καταφέρει με την Τσίβας του Αλμέιδα, αποτελούσαν εγγυήσεις αρκετές για την ποιότητα του Ορμπελίν Πινέδα. Ακόμα και η επιμονή του Αργεντινού τεχνικού στον Μεξικανό χαφ, εγγύηση ήταν και αυτή. Από την άλλη μεριά, πάντα ο καθρέφτης είναι το… χορτάρι.

Το φιλικό με την Ομόνοια στην Κύπρο, το θεωρητικά πιο πρόσφορο για εξαγωγή σοβαρών αγωνιστικών συμπερασμάτων απ’ όλα όσα έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ, ήταν ένα πρώτο δείγμα για το τι μπορεί να κάνει ο Πινέδα. Και τι μπορεί να δώσει στην ομάδα. Κυρίως ήταν μια ισχυρή ένδειξη για τους λόγους που ο Αλμέιδα επέμενε τόσο πολύ σ’ αυτό τον τυπάκο από το Μεξικό.

Το γκολ… ζωγραφιά που πέτυχε, το οποίο ήταν το πρώτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και μάλιστα σημαδιακά και στο 21ο λεπτό, ήταν μια εξήγηση για το παρατσούκλι “μικρός μάγος” που συνοδεύει τον Πινέδα. Όμως είναι πολλά περισσότερα αυτά που ενθουσίασαν τον Αλμέιδα. Και ας πανηγύρισε το πρώτο γκολ του Πινέδα με σφιγμένη γροθιά.

Το «πακέτο» του Πινέδα και η δικαίωση για την επιμονή Αλμέιδα να έρθει στην ΑΕΚ

Ο Μεξικανός τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στο ματς, έκλεψε μπάλες. Επίσης ήταν ακόμα τρεις φάσεις, που ο Πινέδα χρειάστηκε να φτάσει μέχρι και τα όρια της περιοχής του Στάνκοβιτς για να μαρκάρει και στο τέλος να σταματήσει αντίπαλο. Ενώ την μπάλα στα πόδια του, ο Μεξικανός την πήρε περισσότερες φορές από κάθε άλλο ματς. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που η ΑΕΚ έκανε και περισσότερες τελικές από κάθε άλλο φιλικό.

Η εικόνα που βγάζει ο Πινέδα και είναι το στοιχείο που γουστάρει περισσότερο ο Αλμέιδα, είναι ενός ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί σε μια φάση να βάλει ένα γκολ που θα είναι ζωγραφιά και στην αμέσως επόμενη να κάνει ένα καθοριστικό και σωτήριο τάκλιν έξω από την περιοχή. Δεν διστάζει ούτε να ντριμπλάρει, ούτε να σουτάρει, αλλά ούτε και να παίξει “σκυλίσια” άμυνα. Και αυτό το “πακέτο” είναι ο λόγος που ο Αλμέιδα επέμενε να τον έχει στην ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News