ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει δοκιμάσει τα... πάντα στην δεξιά πτέρυγα

Δοκιμές με έξι διαφορετικούς ποδοσφαιριστές έχει κάνει ο Ματίας Αλμέιδα για την δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, που είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη θέση στο γήπεδο

Ο Ματίας Αλμέιδα μεταξύ ουκ ολίγων άλλων θετικών, έχει ήδη προλάβει να δείξει πως δεν είναι ένας προπονητής που μένει στην comfort zone του. «Ξεβολεύεται» ο ίδιος για να κάνει αγωνιστικές δοκιμές και μαζί δεν διστάζει να «ξεβολέψει» και ποδοσφαιριστές δίνοντας διαφορετικούς ρόλους.

Η αλήθεια είναι πως από την έναρξη της προετοιμασίας μέχρι και τώρα, το… πεδίο με τα περισσότερα αγωνιστικά «πειράματα» για τον Αργεντινό τεχνικό, ήταν η δεξιά πτέρυγα στον σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Ο Αλμέιδα έχει δοκιμάσει τα πάντα στα φιλικά που έχει δώσει η ΑΕΚ, αναζητώντας την ιδανική λύση για την θέση του δεξιού μπακ χαφ.

Το… ντεμπούτο του Γκατσίνοβιτς σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ

Η τελευταία χρονικά δοκιμή στην θέση, ήταν αυτή στο φιλικό με την Ομόνοια στην Κύπρο. Ο Αλμέιδα έδωσε στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, για πρώτη φορά, τον ρόλο του δεξιού μπακ χαφ. Ο Σέρβος έχει τεράστια ποιότητα και ως εκ τούτου κατάφερε να ανταποκριθεί. Ειδικά ως προς το δημιουργικό κομμάτι. Αλλά προφανώς ούτε είναι αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα, ούτε πρόκειται να χαραμίσει έναν τόσο δημιουργικό και χρήσιμο χαφ, στην πτέρυγα.

Η αναζήτηση ενός… Τσούμπερ για τη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ

Στην ουσία ο Αργεντινός τεχνικός ψάχνει περίπου κάτι σαν τον Τσούμπερ που «κουμπώνει» πολύ καλά αριστερά και για την δεξιά πλευρά. Και το έχει ψάξει σε πολλούς και διαφορετικούς παίκτες. Μέχρι τώρα, μόλις σε 36 μέρες προετοιμασίας, ο Αλμέιδα έχει δοκιμάσει σ’ αυτό τον ρόλο συνολικά έξι ποδοσφαιριστές. Τον Ρότα, που πήρε και τα περισσότερα λεπτά, τον Μισελέν που είχε τα λιγότερα, για ένα φιλικό τον Γκαρσία, επίσης για ένα φιλικό τον Άμραμπατ, για λίγο και τον Ραντόνια, αλλά και τον Γκατσίνοβιτς.

Είναι προφανές πως με κανέναν δεν έχει μείνει απολύτως ικανοποιημένος ο Αργεντινός τεχνικός, απ’ αυτά που πρόσφεραν στο παιχνίδι της ομάδας. Ή ενδεχομένως ακόμα δεν έχει βγάλει και οριστικά συμπεράσματα. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, πως δεν αποκλείεται καθόλου να ανοίξει κάποια στιγμή και ζήτημα προσθήκης την συγκεκριμένη θέση. Παρόλο που την δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News