Ολυμπιακός: Ο απίθανος τρόπος που επιλέγει παίκτες ο Ζουλιέν Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ζουλιέν Φουρνιέ για τη θέση του τεχνικού διευθυντή με τον ίδιο το Γάλλο να έχει αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο «σκανάρει» υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστές.

Ο Ζουλιέν Φουρνιέ βρίσκεται, όπως αποκάλυψαν γαλλικά ΜΜΕ, σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για το πόστο του αθλητικού διευθυντή των πρωταθλητών της Super League. Ο 48χρονος Γάλλος έχει περάσει από διάφορα πόστα στην καριέρα του, ακόμα και πρόεδρος στη Στρασμπούρ.

Ωστόσο αυτό που ξεκάθαρα του αρέσει είναι να ανιχνεύει ταλέντα. Του αρέσει να κάνει μεταγραφές κι αυτό έκανε από το 2011 που εργάζονταν στη Νις από την οποία απομακρύνθηκε προ μηνών λόγω στρατηγικών διαφωνιών όπως ελέχθη.

Τι κάνει ξεχωριστή τη δουλειά του; Τι διαφορετικό έχει ο τρόπος που εντοπίζει παίκτες; Ποιά είναι τα στάδια έως ότου φτάσει στην εισήγηση και πραγματοποίηση μιας μεταγραφής; Το εξήγησε ο ίδιος πρόσφατα με αφορμή τον δανεισμό του Τζάστιν Κλάιφερτ από τη Ρόμα.

«Πηγαίνω στα σπίτια των παικτών, μιλάω και με τους γονείς τους»

«Βάζω… φαντασία αλλά τελικά είναι πολύ απλό. Μου αρέσει να κινούμαι και να δείχνω προσωπικά το ενδιαφέρον του συλλόγου στους παίκτες με συναντήσεις στο δικό τους περιβάλλον. Προσπαθώ να πηγαίνω και στα σπίτια τους και αν δεν γίνεται αυτό σε κάποιο πριβέ δωμάτιο ξενοδοχείου», είπε αρχικά ο Φουρνιέ.

«Όταν ψάχνω νεαρούς παίκτες προσπαθώ να βλέπω και τους γονείς. Πέρα από τον ατζέντη, θέλω να μιλάω και με τα μέλη της οικογένειας γιατί με βοηθάει να καταλάβω σε τι περιβάλλον μεγάλωσαν», συνέχισε.

Έτσι έπεισε τον Τζάστιν Κλάιφερτ να πει το ναι στη Νις

Και συνέχισε ο Φουρνιέ σ’ αυτές τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τζάστιν Κλάιφερτ στον οποίο δείξαμε το ενδιαφέρον μας πολύ νωρίς. Αρχικά η Νις δεν μίλησε πολύ μαζί του παρότι είχε παίξει εναντίον μας. Προέρχονταν από τρεις συλλόγους με τους οποίους είχε παίξει Τσάμπιονς Λιγκ και μάλλον έψαχνε κάτι άλλο.

Έτσι τον έφερα να δει το προπονητικό μας κέντρο στο περιθώριο ενός αγώνα της ομάδας μας με τη Ρεμς. Του έδειξα τις εγκαταστάσεις και είχα μια συνομιλία μαζί του υπό άκρα μυστικότητα. Εκείνη τη στιγμή μάλιστα δεν μπορούσα να του πω ποιόν θα έχουμε προπονητή, του είπα να με εμπιστευθεί αφού θα έχουμε κάποιον κορυφαίο.

«Κλειδωθήκαμε στο γραφείο με τον Κλάιφερτ και τον Γκαλτιέ»

Ύστερα ήρθε και δεύτερη φορά και… κλειδωθήκαμε στο γραφείο ένα πρωί μαζί με τον προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ και η κουβέντα αφορούσε τακτικές. Επίσης του εξηγήσαμε τι στόχο έχουμε ως σύλλογος στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε αλλά και τι θέλουμε για τον ίδιο τον παίκτη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News