ΑΕΚ μεταγραφές: Τι σημαίνει η προσθήκη ενός winger στις άμεσες κινήσεις ενίσχυσης

EUROKINISSI

Εκτός από την απόκτηση ενός στόπερ και ενός κεντρικού αμυντικού για την ΑΕΚ, ο Αλμέιδα έχει τους… λόγους του που βάζει στο τραπέζι των άμεσων μεταγραφικών αναγκών και την προσθήκη ενός winger.

Για την ΑΕΚ η ανάγκη για την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού και ενός επιθετικού, είναι δεδομένη. Και αποτελεί πρώτη και άμεσα προτεραιότητα. Ωστόσο στο “κάδρο” των αναγκών ενίσχυσης, έχει μπει και η μεταγραφή ενός winger. Μια κίνηση που φαίνεται πως έχει μπει στο πλαίσιο του βασικού μεταγραφικού κύκλου της ΑΕΚ.

Αυτή η πρόθεση της Ένωσης να αποκτήσει έναν ακραίο επιθετικό, δεν είναι κάτι που μπήκε τώρα στην μεταγραφική συζήτηση. Ήταν κάτι που είχε τεθεί επί τάπητος όταν έγινε ο αρχικός μεταγραφικός σχεδιασμός. Ωστόσο φαινόταν να έχει ατονίσει η συζήτηση για την  προσθήκη ενός winger, κυρίως λόγω του σχηματισμού που εφαρμόζει ο Ματίας Αλμέιδα από την αρχή της προετοιμασίας.

Γιατί χρειάζεται ο Αλμέιδα έξτρα ακραίο επιθετικό για τη «μηχανή» της ΑΕΚ

Θεωρητικά, η ΑΕΚ δεν είχε τόσο μεγάλη αγωνιστική ανάγκη, για μια τέτοιου είδους προσθήκη. Πρακτικά όμως, είναι κάτι που όπως όλα δείχνουν το θέλει ο Αργεντινός προπονητής. Και προφανώς έχει τους λόγους του. Ο Αλμέιδα εκτός από τον σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, έχει στο μπλοκάκι του και σύστημα με τετράδα. Όπως για παράδειγμα το 4-3-3. Εξ ου και χρειάζεται την προσθήκη ενός ακόμα ακραίου επιθετικού. Αυτό σημαίνει πως σύντομα θα δούμε την ΑΕΚ στο γήπεδο και με διαφορετικό σύστημα, σε σχέση μ’ αυτό που εφάρμοζε στα φιλικά.

Βεβαίως επειδή ο σχηματισμός με τριάδα δεδομένα θα παραμείνει στο τραπέζι, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του winger που ψάχνει η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά, είναι πολύ ιδιαίτερα. Ο Αλμέιδα θέλει έναν ποδοσφαιριστή που να έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί και ως καθαρόαιμο εξτρέμ, αλλά και να καλύψει ολόκληρη την πτέρυγα. Όπως δηλαδή κάνει από την αρχή της προετοιμασίας, ο Στίβεν Τσούμπερ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, πως η ΑΕΚ θέλει έναν winger, που να μπορεί να καλύψει και τον ρόλο του μπακ – χαφ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News